Kemik Sağlığının Yazılımına İmza Attılar, Dünyaya İhraç Ediyorlar!

İhracata İlk Adım Programı adı altında başlayan ve 2015 yılında KOSGEB destek programı kapsamına alınarak içeriği genişletilen Yeni Nesil İhracata İlk Adım Programı bugüne kadar 220 firmaya hizmet verdi. Detaylar Haberimizde

İstanbul Ticaret Odası’nın Yeni Nesil İhracata İlk Adım Programı’nın mevcut etabı bitti. 2005 yılında İhracata İlk Adım Programı adı altında başlayan ve 2015 yılında KOSGEB destek programı kapsamına alınarak içeriği genişletilen Yeni Nesil İhracata İlk Adım Programı bugüne kadar 220 firmaya hizmet verdi.

Küçük ve orta ölçekli İTO üyesi firmaları ihracatçı yapmak, yaptıkları ihracatı sürekli kılmak için özel bir eğitim programı olan Yeni Nesil İhracata İlk Adım Programı’na ihracatçı firmalar da ilgi göstermeye başladı. Uzman eğitimcilerin firmalara birebir yaptıkları ziyaretlere İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin ilgili bölümlerinden başarılı ve yabancı dil bilen öğrenciler de katılıyor.

Ramazan ayında sonlanan mevcut etaba katılan firmalardan Hexagon Ortho Teknolojik Üretim A.Ş. Genel Müdürü Şehmuz Işın, İstanbul Ticaret’e merak edilen soruları cevapladı.

Ar-Ge’ye Sürekli Yatırım

Kısaca firmanızı tanıtır mısınız?

Hexagon Ortho, sektördeki faaliyetlerine 1995 yılında New Jersey’de başladı. 2001’de İstanbul’a gelen şirket, ortopedik travma ve deformite cerrahisi alanında yenilikçi, fonksiyonel ve inovatif ürünler tasarlıyor. Hexagon olarak özel ürünler geliştirme çalışmalarının yanı sıra Ar-Ge’ye de büyük yatırımlar yapıyoruz. 15 kişilik bir Ar-Ge personeline sahibiz. Yeni ürünleri araştırırken, var olan ürünlerin geliştirilmesi üzerine çalışıyoruz. Uluslararası pazarlamada güçlüyüz ve sistemli bir satış organizasyonuna sahibiz. Uluslararası standartlarda bir işletmeyiz ve uluslararası alanda ismi geçen 5-6 firmadan biri olma hedefindeyiz. Tuzla Organize Deri Sanayi Bölgesi’nde toplam 4 bin 600 metrekare alanda faaliyet gösteriyoruz. Firmamızda 120 kişi çalışıyor.

4 Kıtaya İhracat Yapıyoruz

Yeni Nesil İhracata İlk Adım Programı’ndan nasıl haberdar oldunuz? İhracatçı bir firma olarak programdan beklentiniz neydi?

İTO aracılığı ile programdan haberdar olduk. Programla hedefimiz olan süreçlerimizi iyileştirmeyi ve ekiplerimizin eğitimini sağlamayı da gerçekleştirdik.

Hangi ülkelere ihracat yapıyorsunuz?

Şu an İngiltere, İtalya, Güney Afrika Cumhuriyeti, Suudi Arabistan, Ürdün, Malezya, Kolombiya ve Brezilya’ya ihracat yapıyoruz.

Daha Bilinçli Pazar Araştırması

Programın yaptığınız ihracata nasıl bir katkısı oldu?

Müşterilerimizle yaptığımız sözleşmelerin iyileştirilmesi, pazar araştırması gibi faaliyetler gelecek adına elde ettiğimiz kazanımlar oldu. Yurt dışı faaliyetlerinde çalışan ekibimizin pazar araştırması yapma ve ihracat süreçlerinde kullanılan sözleşme dahil dokümantasyon konusunda bilinçlenmesi ve sorunların giderilmesi kazanımlarını elde ettik.

Programı çevrenize ve başka firmalara da öneriyor musunuz? Bundan sonraki bir ihracata ilk adım programında ne olsun istersiniz?

Kesinlikle evet. Firmamız için uygulanan mevcut programı oldukça yeterli buluyoruz.

Kemik Eğriliklerini Düzelten Ürün Türkiye'den Dünyaya Yayılıyor

Türkiye’de ilk kez kemik eğriliklerinin kısa sürede analizini ve düzeltme planlamasını yapabilen, TÜBİTAK tarafından birincilik ödülüne layık görülen Bilgisayar Destekli Kemik Eğriliği Düzeltme Sistemi, artık Türkiye’den dünyaya ihraç edilecek. Hexagon Ortho Teknolojik Üretim A.Ş.’nin ürettiği bu sistemi dünyanın dört bir yanına ihraç etme hazırlığı içindeyiz.

İhtiyacımız Ne İse Onu Tamamladık

Yeni Nesil İhracata İlk Adım Programı sürecinde birçok firma ziyareti gerçekleştirdik, kongre ve fuarlara katıldık. Maliyet, fiyat çalışmaları, stok yöntemleri, gümrük, ödeme ve teslim şekilleri gibi her konuda danışmanlık hizmeti aldık ve uygulamaya geçtik. Devlet destek ve teşviklerinden yararlanmak için bilgilendirildik. İhtiyaç duyduğumuz alanlarda destek araştırması yapıldı. KOSGEB, Eximbank ve ihracatçı birliklerinin avantajlarından yararlanabilmek için gerekli iletişim, kaynak ve bilgi desteği sağlandı. Bizim isteğimiz doğrultusunda sözleşmelerimiz ve belgelerimizi inceleyip, gerekli düzenlemeleri yaptılar. Eğitim eksiği olan alanlarda eğitim aldık.

Güncelleme: Hexagon Ortho olan girişimin ismi Response Ortho olarak güncellenmiş. Girişim hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.gururlauretiyoruz.com ve www.responseortho.com web adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

İTO Ticaret kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorumlar kapalı.