Dördüncü Sanayi Devrimi Kitabı TBV’nin Katkısı ile Türkiye’de!

Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüşmesi kapsamında 20 yıldır önemli çalışmalar yürüten Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), Davos’un kurucusu ve lideri Prof. Klaus Schwab’ın “Dördüncü Sanayi Devrimi” isimli önemli eserini Türkçe’ye çevirterek ülkemizde de yayımlanmasını sağladı. Detaylar haberimizde..

Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüşmesi kapsamında 20 yıldır önemli çalışmalar yürüten Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), Davos’un kurucusu ve lideri Prof. Klaus Schwab’ın “Dördüncü Sanayi Devrimi” isimli önemli eserini Türkçe’ye çevirterek ülkemizde de yayımlanmasını sağladı.

Dördüncü sanayi devriminin ne olduğu, neler getireceği, bizi nasıl etkileyeceği ve onu ortak yarara yönlendirmek için neler yapılabileceğini anlatan bu önemli eser, geleceğe ilgi duyan ve değişimin fırsatlarını dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için kullanmaya çalışanlara hitap ediyor.

Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı yaptığı kısa açıklamada Davos 2016 ana gündeminin “Sanayi 4.0” olarak ilan edilmesine dikkat çekerek, “Sanayi 4.0 insanlık tarihinde rastlanmadık ölçüde bütün dünyayı etkileyecek bir süreç olacak. Bu sürece ayak uydurabilecek kişiler, kurumlar ve ülkeler ayakta kalabilecek ve rekabet edebilecek. Veri-bilgi üretimi ve analiz sistematiğini geçen yüzyıllarda kuran bugünün gelişmiş toplumları, Sanayi 4.0 denilen bu duruma ayak uydurmakta zorlanmıyor. Esas sorun, gelişmekte olan ülkelerin ve Türkiye’nin buna nasıl uyum sağlayacağı... Hükümetimize çok büyük sorumluluk düşüyor. Bilgi toplumu, sanayi ve ileri teknoloji siyaseti stratejilerini doğru saptamak, layıkıyla uygulamak ve bunu denetlemek kritik önem taşıyor. Bütün bu nedenlerle, Davos’un kurucusu ve lideri Prof. Klaus Schwab’ın Sanayi 4.0 hakkında yazdığı kitaba, konuya ilgi duyan herkesin kolayca ulaşmasını sağlamayı bir görev bildik” dedi.

Türkiye Bilişim Vakfı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz http://www.tbv.org.tr/ web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor