Ekonomi Bakanlığı Yatırım Teşviğine Temmuz'da da Tüm Hızıyla Devam Etti

Ekonomi Bakanlığı'nca, bu yılın temmuz ayında 273 yatırım teşvik belgesi ve 426 firmaya ise dahilde işleme izin belgesi verildi. Detaylar haberimizde..

Ekonomi Bakanlığı'nca, bu yılın temmuz ayında 273 yatırım teşvik belgesi ve 426 firmaya ise dahilde işleme izin belgesi verildi.

Ekonomi Bakanlığı'nın, temmuz ayına ilişkin dahilde işleme izin belgesi, yurt içi satış ve teslim belgeleri, hariçte işleme izin belgeleri, vergi, resim ve harç istisnası belgeleri, firma talebine istinaden iptal edilen dahilde işleme izin belgeleri listeleri ile yatırım teşvik belgelerine ilişkin liste Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, bu yılın temmuz ayında 273 yatırım teşvik belgesi verildi. Belge alan projelerin sabit yatırım tutarı 10 milyar 193 milyon 83 bin 14 lira olarak hesaplandı. Yatırımların gerçekleştirilmesiyle 10 bin 111 kişinin istihdam edilmesi bekleniyor.

Öte yandan, söz konusu dönemde sabit yatırım tutarı 746 milyon 527 bin 61 lira olan ve bin 491 kişinin istihdam edilmesi öngörülen 43 yatırım teşvik belgesi ise iptal edildi.

426 firmaya ise temmuz ayı içerinde dahilde işleme izin belgesi verildi, 5 firma için yurt içi satış ve teslim belgesi, 3 firma için hariçte işleme izin belgesi, 90 firma için ise vergi, resim ve harç istisnası belgesi düzenlendi.

Söz konusu dönemde firma talebine istinaden iptal edilen dahilde işleme izin belgesi sayısı da 14 oldu.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor