KOSGEB'ten İmalatçı KOBİ'lere Kredi Faizi Desteği!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'ler için, faiz üst limiti 300 bin liraya kadar olan yerli makina alım kredilerinde, faizin tamamının KOSGEB tarafından karşılanacağını bildirdi. Detaylar haberimizde..

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'ler için, faiz üst limiti 300 bin liraya kadar olan yerli makina alım kredilerinde, faizin tamamının Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından karşılanacağını bildirdi.

Bakan Özlü, KOSGEB'in "Kredi Faiz Desteği"ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kredi Faiz Desteği programları ile KOSGEB tarafından küçük ve orta büyüklükteki i·şletmelere, uygun koşullarda finansal destek temin ettiklerini belirten Özlü, böylece KOBİ'lerin üretim, kalite ve standartlarını artırmalarını, finansman sorunlarının çözümünü kolaylaştırmayı, istihdam yaratmalarını ve uluslararası düzeyde rekabet etmelerini sağlamayı hedeflediklerini anlattı.

Özlü, imalatçı KOBİ'lere yönelik kredi faiz desteğinin uygulanmasına dair icra kararının onaylandığına işaret ederek, "Bankalarla yapılacak protokollerin ardından, KOBİ'ler alacakları yerli makine bedelinin faizi kadar, kredi faiz desteğinden faydalanabilecekler." diye konuştu.

"Destek, KOBİ'ler İçin Önemli Bir Fırsat"

Desteğin kredi vadesinin ilk 6 ayının ödemesiz, geriye kalan kısmının ise üçer aylık eşit taksitler halinde toplam 36 ayda geri ödeneceğini söyleyen Özlü, "İmalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'ler için, faiz üst limitinin 300 bin liraya kadar olan yerli makine alım kredilerinde faizin tamamı KOSGEB tarafından karşılanacak." ifadesini kullandı.

Özlü, kredi faiz desteğinin imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'ler için önemli bir fırsat olduğuna dikkati çekerek, işletmelere söz konusu destekten yararlanmaları için çağrıda bulundu.

KOSGEB olarak kredi faiz desteği yanında farklı destekler üzerinde çalıştıklarına da değinen Özlü, söz konusu destekten faydalanmak isteyen ve teminat sıkıntısı çeken işletmelerin sorunlarının giderilmesi için Kredi Garanti Fonu AŞ ile bir protokol düzenleneceğini kaydetti.

Sanayi Bakanlığı kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 4.008 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, KAMU, KOBİ
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor