İhracatın Gizli Şampiyonları'na Başvurular 23 Eylül'e Kadar Devam Ediyor!

Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Dünya Gazetesi işbirliğinde ihracatın geliştirilmesi ve ülke ekonomisindeki payının artırılması amacıyla Türkiye’nin Gizli İhracat Şampiyonları belirleniyor. Son başvuru tarihi 23 Eylül 2016. Detaylar haberimizde..

Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Dünya Gazetesi işbirliğinde ihracatın geliştirilmesi ve ülke ekonomisindeki payının artırılması amacıyla Türkiye’nin Gizli İhracat Şampiyonları belirleniyor. Son başvuru tarihi 23 Eylül 2016.

Yeni ürün, ürün ve Pazar çeşitliliği, katma değeri yüksek ürün ve ihracat performansının artırılması gibi ölçütlerle ihracatçıların değerlendirileceği yarışmada toplamda 10 kategori bulunuyor.

Yarışmanın Kategorileri

1. Özgün Ürün Şampiyonları: Türkiye'den ilk kez ihraç edilen ya da katma değeri oldukça yüksek veya geleneksel ürün-pazar konseptinin dışında ürün ihracatı gerçekleştiren firmalar.

2. Sınır Tanımayan Şampiyonlar: En fazla sayıda ülkeye ihracat gerçekleştiren veya herhangi bir ürünün ilk kez ihracatını gerçekleştiren firmalar.

3. e-İhracat Şampiyonları: Tanıtım, pazarlama ve sipariş işlemini internet/e-ticaret platformları üzerinden yapmış olan firmalar.

4. Hizmet Şampiyonları: Ulaştırma, turizm, haberleşme, inşaat, sigorta, bilgisayar ve bilgi hizmetleri, ticari ve ticaret bağlantılı diğer hizmetler gibi çeşitli alanlarda hizmet ihracı yapan firmalar.

5. Turquality Şampiyonu: Turquality desteğinden faydalanan ve bu destek kapsamında yurt dışında Türk Malı imajını güçlendiren firmalar.

6. Girişimcilik Şampiyonu: Sosyal sorumluluk çerçevesinde veya bulunduğu coğrafya ve imkânlar parelelinde gösterilen girişimcilik başarısı için aday gösterilen firmalar.

7. Üniversite-Sanayi İşbirliği Şampiyonu: Üniversite, TÜBİTAK vb. akademik kurumlar ile ortaklaşa yaptığı projeleri ticarileştirerek ihraç eden firmalar.

8. En Çevreci Şampiyon: İhraç ettiği ürünlerin üretim süreçleri ya da ürünlerin kullanım alanları dolayısıyla çevreci firmalar.

9. Ar-Ge Merkezi İnovasyon Şampiyonu: Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylı Ar-Ge Merkezlerinde geliştirilen ve ticarileştirilen bir ürünün, sistemin ya da sürecin ihracatını yapan firmalar.

10. Genç İhracatçı Ödülü: Türkiye ihracatının geleceği niteliğinde ihracatlara imza atmış 30 yaşını aşmamış adaylar.

Başvuru Koşulları

  • Başvuran firmalar 2015 yılı içinde ihracat yapmış olmak zorunda.
  • Firmaların başvurulan kategoriyle ilgili gerekli evrakları ve bilgileri paylaşması gerekmekte.
  • Bir firma birden fazla kategoride başvuru gerçekleştirebilecek.
  • Firmalar sadece belirlenen 10 kategori için başvuru yapabilecek.
  • Ödüller "İhracatın Gizli Şampiyonları Büyük Jürisi"nin değerlendirmesi sonucunda belirlenecek.
  • Dereceye giren firmalar plaket ile ödüllendirilecek.
  • Plaket töreni İhracat Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek.

Unutmayın, son başvuru tarihi 28 Ağustos 23 Eylül 2016.

Türkiye’nin Gizli İhracat Şampiyonları hakkında daha detaylı bilgi edinmek ve başvuruda bulunmak için www.tim.org.tr  ve www.dunya.com web adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

TİM kaynaklı haberimizi ihracatçılarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor