Darbeyi Savuşturan Türkiye’ye 22 Milyar Dolar Yatırım Geliyor!

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Başkanı Mustafa Koca, Avrupalı bir şirketin Türkiye’de 9 milyar euroluk yatırım planladığını, Ortadoğulu bir fonun ise Türkiye için 12 milyar dolarlık bütçe ayırdığını bildirdi. Detaylar haberimizde..

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Başkanı Mustafa Koca, Avrupalı bir şirketin Türkiye’de 9 milyar euroluk yatırım planladığını, Ortadoğulu bir fonun ise Türkiye için 12 milyar dolarlık bütçe ayırdığını bildirdi.

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Başkanı Mustafa Koca, Türkiye’ye yatırım planlayan yabancı grupların, halkın karşı koyarak darbeyi önlemesinin ardından harekete geçtiğini söyledi. İki grubun Türkiye’deki iş adamlarıyla temasa geçerek, yaklaşık 22 milyar dolarlık yatırıma gelmesi bekleniyor. Avrupalı bir şirket Türkiye’de 9 milyar euroluk yatırım planlarken, Ortadoğulu bir fon da 12 milyar dolarlık bütçe ayırdı.

Darbe teşebbüsünün ardından 2023 hedeflerini hayal olarak görenlerin bile bu hedefleri daha çok sahiplendiğini söyleyen ASKON Başkanı Mustafa Koca, son 1 haftada birçok şirketin fuarlarla ilgili bilgi almak için kendilerini aradığını söyledi. İş dünyasının bugün en az 2-3 kat daha fazla azimle işlerine sarıldığını anlatan Koca, S&P tarafından Türkiye’nin kredi notunun düşürülmesini ise algı operasyonu olarak yorumladı. Türkiye’nin 2008 krizinde de yapılmak istenen manipülasyonlara çok güzel cevap verdiğini hatırlatan Koca, “Eğer darbe olsaydı bu tip manipülasyoncuların hiçbiri aynı şeyleri yapmayacaktı. Biz ekonomik olarak kısmen de olsa bedelini ödeyeceğiz ama ben ekonomik yapımızın sağlam olduğu kanaatindeyim. Bizde bu tecrübe var. Ben algı operasyonlarının getirdiği manipülasyonlara bizim sanayicimizin prim vereceği kanaatinde değilim” dedi.

Yabancı yatırımcıların da darbe teşebbüssünün ardından daha olumlu bakmaya başladığını anlatan Koca, Türkiye’ye yatırım yapmayı değerlendiren 2 farklı yatırımcının, işerini hızlandırdığını bildirdi. Bu yatırımcıların birinin Avrupalı, diğerinin ise Ortadoğulu olduğunu söyleyen Koca, şöyle devam etti: “Avrupalı bir yatırımcı ‘Türklere güveniyoruz 9 milyar euroluk bir yatırım için Türkiye’ye gelmek istiyoruz’ diyerek yardımcı olmamızı istedi. Bizimle fikir birliği yapmak istiyorlar. Parası olan ve gücünü üretimden alan bir sanayici, girişimci ne olursa olsun güvendiği ülkelere yatırım yapmaya devam ediyor. Bu yaşadığımız travmada sevineceğimiz bir hadise olarak karşımıza geldi. Şirket Türkiye’de enerji işleri yapmayı planlıyor. Son yaşanan olay bence Türkiye’ye yabancı sermaye girişinde rekorların habercisi. Ortadoğu bir yatırımcıdan da haber gelmek üzere. Onlar da 12 milyar dolar yatırımla turizm sektörüne girmek istiyor. Bu 2 yatırım planı dünyadaki girişimcinin Türk halkına ve demokrasisine güvendiğini gösteriyor.”

Dünya kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor