İngiltere'deki Potansiyel Türkiye'de Piliç Tesisi Kurdurttu!

İngiltere'ye giderek Oxford Business College'de eğitim alan Derya Öztürk Aydın, bu ülkedeki kanatlı eti tüketiminin potansiyelini görünce Manisa'da piliç tesisi kurdu. Detaylar haberimizde..

İngiltere'ye giderek Oxford Business College'de eğitim alan Derya Öztürk Aydın, bu ülkedeki kanatlı et tüketiminin potansiyelini görünce Manisa'da piliç tesisi kurdu. Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde ailesi bağcılıkla uğraşan ve bu nedenle İngiltere'ye giderek Oxford Business College'de kuru üzümün pazarlaması üzerine eğitim alan Derya Öztürk Aydın, bu ülkedeki kanatlı eti tüketiminin potansiyelini görünce fikrini değiştirip piliç tesisi kurdu.

Derya Öztürk Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailesinin Sarıgöl ilçesinde bağcılıkla uğraştığını, kendisinin de Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde eğitim aldığını söyledi.

Eğitiminin ardından ailesinin ürettiği üzümü daha iyi pazarlamanın yollarını aradığını anlatan Aydın, bu amaçla İngiltere'ye gittiğini, Oxford Business College'de pazarlama eğitimi aldığını belirtti.

Aydın, İngiltere'de kanatlı eti tüketiminin yoğun olduğunu, kanatlı etinin Avrupa'daki Müslümanların da ilk tercihi olduğunu gözlemlediğini söyledi. Gördüğü tüketim alışkanlıklarının kafasında farklı iş fikirlerinin doğmasına yol açtığını ve kuru üzümün pazarlanması fikrinden uzaklaştırdığını anlatan Aydın, Türkiye'ye dönüşünde bununla ilgili projeler hazırlamaya başladığını ifade etti.

Bu dönemde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) benzer projelere hibe krediler verdiğini öğrendiğini ve TKDK'ya müracaat ettiğini anlatan Aydın, şöyle devam etti:

"40 bin kapasiteli ve toplam bedeli 1 milyon 274 bin lira olan projemiz için yüzde 55 oranında hibe desteği verildi. Geri kalanını ise TKDK garantörlüğünde bankalardan kredi çekerek tamamladık ve projemizi hayata geçirdik. Bugün tesisimizin kapasitesi 40 binden 160 bine çıktı."

Sarıgöl'de tek geçim kaynağının üzüm olmasının büyük sıkıntı yarattığını, kadınlara istihdam imkanı sağlayacak alternatif yatırım imkanlarının araştırılması gerektiğini belirten Aydın, kurduğu tesiste kadın istihdamına önem verdiğini kaydetti.

Hedefinin Avrupa'ya ihracat olduğunu dile getiren Aydın, "Ana hedefim sağlıklı ve helal gıdalarla Avrupa pazarına açılmak. Devletimizin desteklerini kullanarak farklı sektörlerde açılım yapmak ve kadın istihdamını artırmak." dedi.

AA kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor