Yaratıcı Ekonominin Bayrağını Genç Girişimciler Taşıyacak!

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen “StartNowHow” seminerler dizisinin 10. etkinliği Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlendi. BIC Angels kurucusu Joachim Behrendt, StartNowHow Girişimcilik Seminerleri’nde gençliğin girişimciliğe ilgisinin yoğun olduğunu bir kez daha gördüklerini belirtti. Detaylar

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen “StartNowHow” seminerler dizisinin 10. etkinliği Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlendi. Eylül 2015’ten bu yana her ay gerçekleştirilen seminerlere katılan girişimcilere, sertifikaları BIC Angels kurucusu Dr. Joachim Behrendt ve Boğaziçi Üniversitesi Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Aygören tarafından verildi. Seminerler dizisinin yüzde 70’ine katılım gösteren 18 genç girişimci sertifika almaya hak kazandı.

BIC Angels ve Boğaziçi Üniversitesi’nin Türkiye’de girişimcilik ekosistemini sağlıklı bir şekilde büyütmek amacıyla gerçekleştirdikleri “StartNowHow” girişimcilik seminerleri, teorik eğitimlerin yanı sıra iş dünyasının başarılı isimlerinin de ağırlandığı bir platform oldu. Üniversite öğrencileri, akademisyenler, iş dünyasının önemli isimleri, girişimciler ve start-up’ları bir araya getiren StartNowHow Girişimcilik Seminerleri’nin 2016-2017 dönemi Eylül ayında yeniden başlayacak.

Genç ve Eğitimli Girişimciler Başarının Adresi Olacaklar

BIC Angels kurucusu Joachim Behrendt, StartNowHow Girişimcilik Seminerleri’nde gençliğin girişimciliğe ilgisinin yoğun olduğunu bir kez daha gördüklerini belirtti. Behrendt, gerek Boğaziçi Üniversitesi’nde verdiği dersler ve StartNowHow seminerleri, gerekse BIC Angels’ın erken aşama girişimciler için hazırladığı hızlandırma programı BIC101 ile Türkiye’de girişimciliğe destek olmaya devam ettiklerini söyledi. Yaratıcı ekonominin bayrağını genç girişimcilerin taşıyacağını paylaşan Joachim Behrendt, Türkiye’nin iyi eğitimli genç nüfusunun gelecek için en önemli avantajı olduğunu belirtti.

Girişimciliğin Öncülüğünü Yapan Üniversite

Boğaziçi Üniversitesi Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Aygören girişimciliğin öncülüğünü yapan bir üniversite olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Türkiye’deki önemli start-up’ların Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi ya da mezunu olmasının kendileri için çok önemli olduğunun altını çizdi. StartNowHow seminerlerinin herkese açık olması nedeniyle hem kendi öğrencilerine hem de farklı üniversitelerdeki öğrencilere ve girişimcilere kucak açarak, Boğaziçi Üniversitesi’nin kendisine düşen görevi yerine getirdiğini vurguladı.

Utku Subakan'ın Girişimci Olmasının Nedenleri

BIC Angels’ın başarılı yatırımlarından biri olan Bionluk’un kurucu ortaklarından Utku Subakan final seminerinde gençlere girişimciliğe kendi yaklaşımından bahsetti. Girişimci için “başarı” ve “başarısızlık” normları üzerinden konuşan Subakan başarılı olmanın unsurlarını paylaştı. Subakan girişimci olmasının en önemli nedeninin neyi, nerede, nasıl ve ne zaman yapacağına kendisinin karar verebilmesi olduğunu söyledi.

StartNowHow hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.bicangels.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor