Bakanlıktan 300 Milyon Lira Bütçeli 3 Yeni Çağrı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, KOSGEB, KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı'nda ilk çağrının başvurularının onaylandığını, toplamda bin 377 projeye, yaklaşık 350 milyon lira destek ve 3 bin 571 yeni personel istihdamı sağlamayı kararlaştırdıklarını belirtti. Detaylar haberimizde..

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, KOSGEB, KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı'nda ilk çağrının başvurularının onaylandığını, toplamda bin 377 projeye, yaklaşık 350 milyon lira destek ve 3 bin 571 yeni personel istihdamı sağlamayı kararlaştırdıklarını belirtti.

KOBİ'lerin ekonomi için çok önemli olduğuna işaret eden Özlü, destek programlarını kurgularken KOBİ'lerin doğru alanlara kanalize edilmesi gerektiğini vurguladı. Buna çok dikkat ettiklerinin altını çizen Özlü, KOBİ'leri, reel sektör ve işletmeler için kritik olduğunu düşündükleri alanlara yönlendirdiklerini anlattı.

Özlü, bu yıl ilk kez uygulanmaya başlanan destek programı kapsamında yayınlanan ilk çağrının başvurularının onaylandığını açıklayarak, daha nitelikli, yenilikçi, rekabetçi KOBİ'ler oluşturmak ve istihdam imkanlarını artırmak için hayata geçirilen proje sonuçlarının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

"300 Milyon Lira Bütçeli 3 Yeni Çağrı"

KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında;

  • Bilişim Teknolojileri KOBİ'lerinin Geliştirilmesi,
  • Hızlı Büyüyen KOBİ'lerde Kapasite Geliştirme,
  • KOSGEB Destekli Girişimlere İvme

konulu 3 yeni proje teklif çağrısına çıktıklarına değinen Özlü, bu çağrılarla ilgili başvuruların alınmaya başlandığını ve değerlendirme sürecinin de yakında başlayacağını söyledi.

Yeni proje çağrılarının bütçesinin 300 milyon lira olduğunu kaydeden Özlü, bu tür destek programlarıyla KOBİ'lerin niteliğini artırmayı devam edeceklerini dile getirdi.

Haberin devamını okumak için: http://www.sanayi.gov.tr/NewsDetails.aspx?newsID=23818&lng=tr

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor