Türk Firmaları 550 Milyar Dolarlık “Özel Etiketli Ürün” Pazarına Odaklandı!

Büyük marketler, mağaza zincirleri, marka gücünü farklı ürün gruplarında kullanarak değerlendirmek isteyen kuruluşların başkasına ürettirerek kendi markası ile sattığı özel etiketli ürünler, uluslarararı tanımıyla “Private label” sektörü dünyada ve Türkiye’de hızla büyüyor. Detaylar haberimizde..

Gelişmiş ülkelerde önemli bir pazar payına sahip olan özel etiketli ürünlerin Türkiye’deki tüketimi de hızla artıyor. Uygun fiyata yüksek kalite sunan özel etiketli ürünler sektörünün tanıtımı için yoğun çalışmalar yürüten İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB), bu yıl 8. kez PLMA’s World Of Private Label Fuarı’na milli katılım organizasyonu düzenledi. Sektörün dünya çapındaki en büyük etkinliği olarak kabul edilen fuarda Türkiye’yi milli katılım organizasyonu ile 36 firma temsil etti.

Büyük marketler, mağaza zincirleri, marka gücünü farklı ürün gruplarında kullanarak değerlendirmek isteyen kuruluşların başkasına ürettirerek kendi markası ile sattığı özel etiketli ürünler, uluslarararı tanımıyla “Private label” sektörü dünyada ve Türkiye’de hızla büyüyor. Bu potansiyeli değerlendirmek isteyen binlerce firma, her yıl olduğu gibi bu yıl da Amsterdam’da düzenlenen sektörün en büyük buluşması PLMA Fuarı’na yoğun ilgi gösterdi. Alanında dünyanın en büyük etkinliği olan fuarda firmalar büyük zincirler ve üst seviyede satın almacılarla görüşme ve bağlantı kurma fırsatı yakalıyor.

Özel etiketli ürünler, gıda, kozmetik ve paketleme sektörlerine yönelik gerçekleştirilen PLMA Fuarı’nda dünyanın değişik bölgelerinden binlerce firma gıdadan kozmetiğe kadar uzanan geniş bir yelpazede ürünlerini sergiledi. Private label (özel etiketli ürünler) pazarında Türkiye’nin payını artırabilmesi için fuarın önemli fırsatlar barındırdığını düşünen Türk firmaları ürünlerini tanıtmanın yanında rakiplerini inceleme ve iş bağlantıları kurma fırsatını da yakaladı.

İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz özel etiketli ürünler sektörünün tanıtımı ve ülkemiz milli katılımının potansiyel alıcılara duyurulması amacıyla yoğun çalışmalar yaptıklarını belirterek şunları söyledi: “Her yıl Amsterdam’da düzenlenen PLMA Fuarı sektörümüz için büyük önem taşıyor. Gıda ve gıda-dışı ürünler olmak üzere iki bölümden oluşan fuar binlerce firma ve on binlerce ziyaretçiyi ağırladı. Hızlı büyüme potansiyeline sahip olan private label (özel etiketli ürünler) sektörünün dünyadaki pazar büyüklüğü 550 milyar dolara yaklaşırken Türkiye’nin büyüklüğünün ise 4,5 milyar dolar civarlarında olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye üretim altyapısı olarak çok iyi bir noktaya ulaştı, ülkemizin bu alanda ilerleyen yıllarda dünyanın güçlü oyuncularından biri olacağına inanıyorum. Fuar özellikle Avrupa’ya ihracatını artırmak isteyen firmalarımız için güzel fırsatlar yarattı.”

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 9.254 kişi okudu.
Kategori: Reel Sektör, Ulusal
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor