Tarım Konferansı Aklınıza Yeni Tohumlar Ekiyor!

Tarihi konumu ve sahip olduğu büyük potansiyel ile uluslararası arenada adından söz ettiren İstanbul, dünyaca ünlü konuşmacıları ve ilham veren profesyonelleri ağırlayan, 2016 yılının tamamına yayılacak İstanbul TALKS Konferanslarına ev sahipliği yapıyor. Detaylar haberimizde..

Tarihi konumu ve sahip olduğu büyük potansiyel ile uluslararası arenada adından söz ettiren İstanbul, dünyaca ünlü konuşmacıları ve ilham veren profesyonelleri ağırlayan, 2016 yılının tamamına yayılacak İstanbul TALKS Konferanslarına ev sahipliği yapıyor. İlki Mart 2016’da gerçekleştirilen ve büyük ses getiren Inspired 2016 Girişimcilik Konferansı’nın ardından, finansal teknoloji girişimcileri, dünyayı değiştiren projeleriyle İstanbul'a geldi. Finansta son teknoloji fikirler 24 Mayıs'taki Fintech 2016 Konferansı'nda tartışıldı.

Serinin üçüncü ayağı Tarım 2016 Konferansı, tarım endüstrisinin önemli oyuncularını, kanaat liderlerini, yöneticileri ve diğer karar alıcı bileşenleri biraraya getirecek.

Değişimin gerisinde kalmak istemeyenlerin katılımıyla dünyanın en büyük sektörü tarımın geleceği konuşulacak. Katılımcılara kaliteli zaman geçirecekleri farklı bir deneyim yaşatacak.

Yeni nesil tarım hakkında daha önce duymadığınız parlak fikirlerin paylaşılacağı İstanbul TALKS Tarım 2016 Konferansı’nda tarımın geleceğine dair size ilham verecek cümleler kurulacak. Hem de sektörün önde gelen, fark yaratan ünlü isimleriyle…

Sipahiler Events tarafından hayata geçirilen, İstanbul'dan dünyaya uzanacak konferans serisi İstanbul TALKS'un üçüncü ayağı, Tarım 2016 Konferansı, 13 Ekim’de gerçekleşecek.

"Değişen Dünyada Tarım" çerçevesinde şekillenen ve global bir tarım konferansı olma özelliği taşıyan İstanbul TALKS Tarım 2016 Konferansı'nda katılımcılar arasında; Liz Earle, Robert Saik, Cem Seymen, Mehmet Gürs ve Dickson D. Despommier gibi tarım sektörünün en başarılı isimleri yer alıyor.

İstanbul’a ve tüm gündem konularına değer katan, coğrafi olarak EMEA bölgesini sahiplenen İstanbul TALKS konferanslar serisinin bir parçası olan konferans;

  • Geleceği Planlamak - Tarım Politikaları, 
  • Geleceği Organize Etmek - Kooperatifler ve Çiftçi Organizasyonları, 
  • Sürdürülebilir Tarım, 
  • Tarımda Nesnelerin İnterneti, 
  • Geleceğin Finansmanı, 
  • Tarım Girişimcileri ve Yeni Nesil Çiftçilik, 
  • Tarımda Markalaşma ve Pazarlama, 
  • Tarımda Trendler – Kravatını Çıkarıp Çizmesini Giyenler 

panellerine ev sahipliği yapıyor.

Sipahiler Events tarafından Çırağan Palace Kempinski’de düzenlenecek İstanbul TALKS Tarım 2016 Konferansı; pazarlama, işleme ve dağıtım şirketleri, meslek kuruluşları, tarımsal danışmanlık firmaları, tarım yatırımcıları, girişimcileri, kamu kurumları, meslek ve sanayi odaları, ve uluslararası kuruluşları etkileşimli bir platformda buluşturmayı hedefliyor.

İstanbul TALKS Tarım 2016 Konuşmacıları:

Liz Earle – Güzellik Sektörü Girişimcisi, Sağlıklı Yaşam Uzmanı, İş Kadını, Organik Tarımcı

Liz Earle 1995 yılında kendi adıyla kurduğu Liz Earle Beauty Co. güzellik ve bakım şirketini İngiltere'nin en büyük ve en başarılı markalarından biri haline getirmiş olan bir girişimci. Sağlık, güzellik ve yaşam tarzı konularında 30'dan fazla kitabın yazarı, BBC için çok sayıda program yapmış bir isim. Kocası ve beş çocuğu ile 2001'den beri şehir dışındaki çiftliklerinde organik tarım yapmakta olan Liz Earle, tarım ve sağlıklı yaşam konusundaki tecrübesi ve hikayeleri ile Istanbul TALKS Tarım 2016 Konferansı'na farklı bir renk katacak.

Robert Saik - Agri-Trend Şirketler Grubunun Kurucusu ve CEO’su

Agri-Trend Şirketler Grubunun kurucusu ve CEO’su, profesyonel bir tarım bilimci ve tarım danışmanı olan Robert Saik, tarımda pek çok yeni iş sürecinin geliştirilmesine doğrudan katkı vermiş ve teknolojinin tarıma entegrasyonu ile ilgili çok sayıda projede başı çekmiş bir isim. 2006 yılında Alberta Tarım Bilimleri Enstitüsü tarafından yılın Saygın Tarım Bilimcisi seçilen Robert Saik 2014 yılında Kanada’nın Alberta Eyaleti Başbakanı tarafından teknoloji entegrasyonu ve inovasyon liderliği konusunda bir düşünce kuruluşu olan İnovasyon Konseyi'nde görevlendirilmiş. Amazon’da en çok satanlar arasında yer alan “Tarım Manifestosu” – Önümüzdeki On Yılda Tarımı Şekillendirecek Olan On Faktör adlı kitabın da yazarı olan Robert Saik, İstanbul TALKS Tarım 2016 Konferansı'nda tarımda geleceğin trendleri ile ilgili düşüncelerini katılımcılarla paylaşacak.

Cem Seymen - CNN Türk Ekonomi Editörü

Bilkent Üniversitesi'nde Turizm İşletmeciliği okuyan Cem Seymen, 1993-1999 yılları arasında Amerika'da Siyasal Ekonomi ve Televizyon Yayıncılığı eğitimi aldı. Türkiye'ye döndükten bir süre sonra, CNN Türk Ekonomi Servisi'nde çalışmaya başladı. Davos Ekonomik Forumu ve Uluslararası Para Fonu toplantılarında CNN Türk'ü temsil etti. CNN Türk'te sunduğu "Sanayi Rotası" programıyla dünyanın ve Türkiye'nin farklı kentlerinden her hafta canlı yayın yaptı. Şu anda CNN Türk ekonomi ve finans haberlerini sunmakta. Haber spikerliğinin yanı sıra "Para Dedektifi" programıyla bilim, teknoloji, eğitim, inovasyon, üretim, tarım ve hayvancılık alanlarında araştırmalara imza atan ve İstanbul TALKS Tarım 2016 Konferansı'nın sunuculuğunu üstlenen Cem Seymen tatlı ve değişik üslubuyla gün boyu katılımcılarla birlikte olacak.

Mehmet Gürs - Ünlü Türk Şef ve Restoran Sahibi

Gürs, Türk bir baba ve Fin/İsveçli bir annenin oğlu olarak Finlandiya'da doğdu, Stockholm ve İstanbul'da büyüdü. 1990'dan 1993'e kadar Johnson & Wales Üniversitesi'nde "Otel, Restoran ve Kurumsal İşletmecilik" okudu; ABD'de yaklaşık 8 yıl gibi bir süre ile şef olarak çalıştı. 1990'ların ortasında Türkiye'ye döndü ve ilk restoranı olan "Downtown"u açtı. Altı yıl sonra "Lokanta"yı, 2005'te de “Mikla”yı açtı. Gürs, İstanbul TALKS Tarım 2016 Konferansı dinleyicileriyle tarladan sofraya uzanan süreçte iyi yemek ile kaliteli ürün arasındaki ilişki hakkındaki düşüncelerini paylaşacak.

Dickson D. Despommier - Dikey Tarımın Mucidi

Profesör Dickson D. Despommier, 38 yıl boyunca Columbia Üniversitesi Mikrobiyoloji ve Kamu Sağlığı Bölümü'nde ders vermiş ve altı kez En İyi Öğretmen Ödülü'nü kazanmış bir akademisyen. Mega kentlerdeki nüfusun beslenmesine çözüm olarak ürettiği yüksek teknolojili dikey çiftlikler hayatının icadı oldu. Dikey tarım hakkındaki çalışmalarıyla ilgili olarak BBC, CNN, The New York Times, Time Magazine, Scientific American ve The Washington Post gibi ulusal televizyon, gazete ve dergide çok sayıda program, haber ve makale yayımlandı. Profesör Despommier dikey tarım ve tarımdaki son trendler hakkındaki görüşlerini paylaşmak için İstanbul TALKS Tarım 2016 Konferansında katılımcılarla birlikte olacak.

Unutmayın, İstanbul TALKS Tarım 2016 Konferansı 13 Ekim tarihinde Çırağan Palace Kempinski’de gerçekleştirilecek.

İstanbul TALKS Tarım 2016 Konferansı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.istanbultalks.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tarım sektöründe faaliyet gösteren girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor