SUCool Girişimcisi Raklet, Techstars’a Kabul Edildi!

Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Kurulu’nun önkuluçka merkezi SUCool’un destek verdiği girişimlerden Raklet, dünyanın en iyi 3 hızlandırma programından biri olan Techstars’ın Berlin Programı’na kabul edildi. Detaylar haberimizde..

Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Kurulu’nun önkuluçka merkezi SUCool’un destek verdiği girişimlerden Raklet, dünyanın en iyi 3 hızlandırma programından biri olan Techstars’ın Berlin Programı’na kabul edildi. 

Techstars Programı'na ilk kabul olan Türk girişim 2014 yılında Sabancı Üniversitesi Inovent'in iştiraki olan Pushmote olmuştu. Raklet de bu başarıyı kazanan bir sonraki Türk girişimi oldu.

Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Kurulu Direktörü Kutlu Kazancı, Raklet için "Yaşadığı problemi çözen, pazardan talep gören ve pazara gelişen, kurucusunun hem teknik hem işletme konularında bu kadar vasıflı olduğu ve de referansla gelen bir proje bizim için ideal projelerden birisiydi" diyor.

Raklet kurucu ortaklarından Gerçek Karakuş “SUCOOL ve Kutlu’nun bizim yanımızda olmasından çok mutluyuz. Uluslararası alanda bağlantılarını bizimle paylaşıp, birçok değerli kişiye ulaşmamızı sağladılar. Dahası devlet destekleri gibi konularda da her zaman yanımızda olup, Raklet’in büyümesi için ellerinden geleni yaptılar. SUCOOL’u her girişimciye şiddetle tavsiye ediyoruz” dedi.

Raklet’in kurucusu Gönen Eren’in de katıldığı SUCool’da 3 aylık eğitim döneminde fiyatlama, şirket kurulumu, online büyüme konuları işleniyor. Raklet'in rakipleri, müşteri edinme maaliyetleri ve değişik alternatifler incelendi. Raklet, SUCool’un Mayıs 2015 tarihinde, başarılı girişimcilerine yönelik düzenlediği Boston turuna da katıldı ve pek çok yatırımcıya projesini sunma fırsatı buldu. Raklet, SUCool vesilesiyle benzer bir işi yapan Mass Challenge ve Evertrue'nun CEO'suyla tanışma fırsatı buldu. Raklet yine SUCool vesilesiyle dünyanın en iyi 3 hızlandırma programından biri olan Techstars’ın Boston Direktörü'yle tanışma fırsatı da yakaladı.

2016 başında SUCOOL Raklet'i hedef pazar olarak belirlenen Avrupa'daki yatırım gruplarıyla tanıştırmaya devam ediyor. Bir yandan Türkiye'deki yatırımcılarla da görüşmeler devam ediyor. Microsoft Ventures direktörlerinden birisiyle tanışma sonrası Raklet, Microsoft Ventures Berlin'e kabul oluyor. Microsoft'tan aldıkları $500.000 altyapı destegi ile fiyat politakalarini degistiriyorlar ve 500 kuruma ulasiyorlar. Arkasından da Techstars Berlin programına kabul oluyor.

Raklet hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz hello.raklet.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 4.195 kişi okudu.
Kategori: Uluslararası, Yatırım
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor