Azerbaycan’ın Tapu Kadastro Yönetim Sistemini Türk Firması Kurdu!

Coğrafi Bilgi Sistemi ve Mühendislik çözümleri alanında Türkiye’nin lider kurumlarından Netcad, 27 yıllık uzmanlığıyla hizmet ağını uluslararası alana taşıdı. Azerbaycan, Tapu ve Kadastro Yönetim Sistemi’nin (RERCMS) kurulumu için dünya devi yazılım şirketleri arasından Netcad’i tercih etti.Detaylar

Coğrafi Bilgi Sistemi ve Mühendislik çözümleri alanında Türkiye’nin lider kurumlarından Netcad, 27 yıllık uzmanlığıyla hizmet ağını uluslararası alana taşıdı. Azerbaycan, Tapu ve Kadastro Yönetim Sistemi’nin (RERCMS) kurulumu için dünya devi yazılım şirketleri arasından Netcad’i tercih etti.

27 yıldır geliştirdiği, Coğrafi Bilgi Sistemleri ve mühendislik çözümleriyle Türkiye’nin önde gelen yazılım firmalarından Netcad, Azerbaycan’ın özel ve kamuya ait tüm taşınmaz mallarının yönetimindeki dijital dönüşümün de mimarı olmayı başardı. Azerbaycan hükümeti ve Dünya Bankası işbirliğiyle sürdürülen proje kapsamında, Azerbaycan genelinde tüm Tapu ve Kadastro kayıtları Netcad tarafından dijital ortama aktarılarak tüm faaliyetlerin merkezi bir sistem üzerinden yönetilmesi sağlandı. Tasarımı ve kurulumu Netcad tarafından yapılan sistem sayesinde, Azerbaycan vatandaşları tapu ve kadastro işlerinde daha kaliteli, doğru ve hızlı hizmet alabilecek.

Gerek özel, gerekse kamu taşınmaz mallarının tek bir sistem üzerinden takip ve kontrolünün sağlanması ve diğer devlet kurumları ile entegre edilmesi amaçlanan Azerbaycan Tapu ve Kadastro Yönetim Sistemi'nin pilot uygulamaları,  Sumgayıt ve Sheki Arazi idarelerinde gerçekleştirildi. Pilot bölgede tamamlanan RERCMS projesini, ülke geneline yaygınlaştırma çalışmaları devam ediyor.

Proje Diğer Türk Devletleri İçin de Önemli Bir Referans

Tapu ve Kadastro Yönetim Sistemi Projesi’yle, Azerbaycan’daki birçok kamu kurumunun işleri daha hızlı ve verimli bir şekilde sonuçlanacak, vatandaşlar da sistem sayesinde doğru ve kaliteli hizmet alabilecek. Bu çalışmanın, diğer Türki devletler için de önemli bir referans olması bekleniyor.

Türk yazılım firması Netcad, yaptığı projelerle pazar payını artırmanın yanı sıra uluslararası pazara açılmak konusunda da büyük adımlar atmaya devam ediyor. Netcad’in geliştirdiği yazılım ve çözümler, Türkiye genelinde 950 kamu kurumunda, 600 belediyede, 75 İl Özel İdaresinde, 50 Organize Sanayi Bölgesinde ve 4.500 özel sektör firmasında kullanılıyor.

Netcad hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.netcad.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor