Geçtiğimiz Yıl 26 Bilişim Şirketi Yüzde 100’ün Üzerinde Büyüdü!

Türkiye bilişim sektörünün tek referans kaynağı konumunda bulunan ‘Bilişim 500 Araştırması’na göre 2015 yılında sıralamaya giren Bilişim şirketlerinin %65’i gelirlerini artırmayı başardı. 26 şirket ise % 100’ün üzerinde bir büyüme göstererek Türkiye’nin Bilişim alanındaki gücünün göstergesi oldu.

Türkiye bilişim sektörünün tek referans kaynağı konumunda bulunan ‘Bilişim 500 Araştırması’na göre 2015 yılında sıralamaya giren Bilişim şirketlerinin %65’i gelirlerini artırmayı başardı. Şirketlerin TL bazında gelirleri artarken, ortalama büyüme oranları ise % 48 oldu. 26 şirket ise % 100’ün üzerinde bir büyüme göstererek Türkiye’nin Bilişim alanındaki gücünün göstergesi oldu.

Türkiye bilişim sektörünün gelişimi ile ilgili birçok veriyi kapsayan ve şirketlerin kendi performanslarını ölçme ve rekabetteki yerlerini görme şansı yakaladıkları ‘Bilişim 500 Araştırması’nda 28 Temmuz’da açıklanacak finale yaklaşılırken şirketler için heyecan da artıyor.

Araştırmadan açıklanan ilk verilere göre Türk Lirası’ndaki değer kaybına rağmen sıralamada yer alan şirketlerin %65’inin gelirlerinin 2015 yılında arttığı, sadece %18’inin gelirlerinde azalma olduğu tespit edildi. 2015 yılında sıralamaya yeni giren şirket sayısı 79 olurken, TL bazında gelirleri artan şirketlerin ortalama büyüme oranı ise % 48 oldu. 26 şirket de % 100’ün üzerinde bir büyüme göstererek büyük bir başarı sağladı. 2015 yılında ilk 500 Bilişim sıralamasına giren şirketlerin gelirlerinin bir önceki yıla göre TL bazında % 4 arttığı görüldü.

‘İlk 500 Bilişim Şirketi Türkiye 2015 – Bilişim Pazarının Gelişimi, Eğilimler ve Beklentileri Araştırması’nın ortaya koyduğu sıralamalar, sektörün en önemli veri kaynağı olarak kabul ediliyor, özellikle kurumsal şirketlerin satın alma kararlarında belirleyici rol oynuyor. Bu yıl ‘Zamanın dişlileri bilişim sektörü için dönüyor’ mottosuyla yola çıkan araştırma, sektördeki 1000’i aşkın firmanın veri paylaşımı ile hazırlanıyor.

BThaber A.Ş tarafından M2S Araştırma ve Pazarlama A.Ş. ve Bilişim Zirvesi Etkinlik Şirketi işbirliği ile hazırlanan ve bu yıl 17.si gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları 28 Temmuz 2016 tarihinde İstanbul, CVK Park Bosphorus Otel’de düzenlenecek olan törenle açıklanacak.

Bilişim 500 Araştırması hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.bilisim500.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi bilişim sektöründe faaliyet gösteren okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor