Hobi Olarak Yapmaya Başladığı Şekerleri Türkiye’ye Satıyor!

Nevşehir’de yaşayan 38 yaşındaki Sema Tosun evde hobi olarak üretmeye başladığı nikah şekerlerini Türkiye’nin çeşitli illerine satmaya başladı. Detaylar haberimizde..

Nevşehir’de yaşayan 38 yaşındaki Sema Tosun evde hobi olarak üretmeye başladığı nikah şekerlerini Türkiye’nin çeşitli illerine satmaya başladı.

Nevşehir’de hobi olarak işten arta kalan zamanlarında nikah şekerleri yapmaya başladığını ve bu süre zarfında hayalinin kendisine ait bir iş yeri açmak olduğunu ifade eden 38 yaşındaki Sema Tosun hayallerine kavuştuğunu söyledi.

Tosun, “Özel bir şirkette 20 yıl boyunca muhasebe bölümünde görev yaptım. Bu süre zarfında iş yerimden arta kalan zamanlarda çeşitli el sanatları yaparak ek kazanç elde etmeye çalışıyordum. Sonrasında sabun, süs sabunu, kokulu taş yaparken bunu sürekli hale getirmek istedim. Bundan bir yıl önce KOSGEB tarafından açılan girişimcilik kursuna katıldım. Bu kurstan almış olduğum belgeyi değerlendirmem gerektiğimi düşündüm. Ve sürekli kendime ait bir iş yeri kurma hayalinde içerisindeydim. Bunu gerçekleştirmek içinde Ocak ayında atılıma başladım. Daha önce görev yaptığım iş yerinden ayrılarak kendi iş yerimi açtım. Şuan kendi iş yerimde ağırlık olarak nikah şekeri yapıyorum. Ayrıca gelin el çiçekleri, kokulu sabunlar, kokulu taş, düğün ve kına malzemeleri yapıyorum. Bunun yanı sıra müşterilerimin değişik isteklerini de yapabiliyorum” diye konuştu.

Evde başlamış olduğu nikah şekerlerini şimdi Türkiye’nin çeşitli illerine gönderdiğini ifade eden Tosun, “Daha önce bu işi evde yaptığım sürede internetten siparişler alabiliyordum. Hatta yurt dışına gönderdiğim zamanlar da oldu. Şu an iş yerimi açtığım için işlerim tabi ki kolaylaştı. Türkiye'nin çeşitli illerine siparişler yapıp gönderebiliyorum” dedi.

Sema Tosun'un girişimi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.semanikahsekeri.com web adresimi ziyaret edebilir, twitter.com/semanikahsekeri hesabı üzerinden ise takipte kalabilirsiniz.

İHA kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor