Uluslararası Kadın Buluşçular Fuarına 3 Buluşçumuzla Katılıyoruz!

Türk Patent Enstitüsü, 16–19 Haziran 2016 tarihleri arasında Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) desteği ile Güney Kore’nin Seul kentinde gerçekleştirilecek olan 2016 Kore Uluslararası Kadın Buluşçular Fuarı'na, 3 buluşçumuzla katılım sağlıyor. Detaylar haberimizde..

Türk Patent Enstitüsü, 16–19 Haziran 2016 tarihleri arasında Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) desteği ile Güney Kore’nin Seul kentinde gerçekleştirilecek olan 2016 Kore Uluslararası Kadın Buluşçular Fuarı'na, 3 buluşçumuzla katılım sağlıyor.

Fuar, kadın buluşçuların buluşlarının tanıtılmasını, bilgi ve tecrübelerin paylaşılmasını, uygun iş fırsatlarının yaratılmasını, ekonomik faaliyetlerin fikri mülkiyet hakları ile güvence altına alınarak geliştirilmesini ve kadın buluşçuların desteklerle teşvik edilmesini amaçlıyor. Ayrıca fuar programı çerçevesinde seminer, forum, çalıştay gibi çeşitli etkinlikler düzenleniyor. 

Fuarda Bu Yıl Tanıtılacak Kadın Buluşçularımız ve Buluşları

İsim Buluş Açıklama
Prof. Dr. Tuğba Tunalı Akbay Anne sütündeki zararlı maddeleri uzaklaştıran filtre Bu buluş, anne sütüne geçen ve bebeğin sağlığını tehdit eden her türlü gıda katkı maddesi, tütün ve tütün ürünlerinden kaynaklanan zararlı kimyasallar, aflatoksinler, alkol, ilaçlar ve tarım ilaçları ile bunların yıkım ürünlerini süzebilen filtreler ile ilgilidir. Anne sağdığı sütünü spesifik filtreden geçirip bebek için zararlı maddelerin filtrede tutunmasını sağlayacak. Böylece istenmeyen zararlı madde sütten uzaklaştırmış olacak ve bebek sağlıklı bir şekilde beslenebilecek. 
Şebnem Özen Kozmetik alanında kullanılan hücre yenileyici su ve elde etme yöntemi Buluş, kozmetik sektörü ile ilgilidir. Tüm kozmetik ürünlerinde su yerine kullanılabilmekte. Buluşun yenileyici karakteristiği dahil edildiği her formülün performansını en üst düzeye çıkarmakta. Buluş, doğası gereği distile su üzerine kurulu her türlü kozmetik üründe yer alabilmekte. 
Yağmur Sürmeli & Yaprak Sürmeli   Evde beslenen kedi veya köpeklerin ayak ve tuvalet sonrası temizliği cihazı Bu buluş, evde beslenen kedi veya köpeklerin ayak ve tuvalet sonrası temizliği cihazıdır. Özelliği, dış gövde şarj ünitesi, motor, temiz su kabı, temiz su pompası, dolum tapası, temiz su borusu, dikey fırça, yatay fırça, iç gövde, pülverizasyon başlıkları, tuvalet sonrası temizliği aparatı, açma ve kapama düğmesi, şarjlı pil ünitesi, aktarım dişlisi, pülverizasyon çemberi ve pülverizasyon çemberindeki pülverizasyon başlıkları için temiz su borularından oluşması.

Türk Patent Enstitüsü’nün hem yerli buluşçularımıza hem de kadın buluşçularımıza ve buluşlarına destek olmak, onlara uluslararası tanıtım ve pazarlama imkânı sağlamak amacıyla 4 yıldır katılım sağladığı fuarda geçtiğimiz yıl buluşçularımızdan Yeşim Yaprak Uysal’ın “Bir pişirme yöntemi ve yöntemi gerçekleştiren pişirme sistemi” buluşu fuarın en büyük ödülünü kazanmıştı.  Diğer buluşçularımızdan Ayşe Duman'ın “Doğumu kolaylaştıran doğum sandalyesi” buluşu kendi kategorisine Altın, Esma Şen'in “Hasta Yıkama Sistemi” buluşu ise Gümüş Madalya ile ödüllendirilmişti.

2016 Kore Uluslararası Kadın Buluşçular Fuarı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz kiwie.or.kr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

TPE kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor