Girişimci Olmak Şimdi Daha Kolay, KOSGEB Eğitimleri 32 Saate Düştü!

KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programı'ndan faydalanabilmenin ilk şartı olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri 70 saatten 32 saate düştü. Detaylar haberimizde..

KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programı'ndan faydalanabilmenin ilk şartı olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri 70 saatten 32 saate düştü.

KOSGEB Başkanı Recep Biçer; daha önce girişimci adaylarına 70 saat olarak verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin artık 32 saat olarak verileceğini açıkladı.

Eğitimler, E-eğitim Olarak Elektronik Ortamda da Verilecek

Başkan Recep Biçer, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri'nin e-eğitim olarak elektronik ortamda da verileceğini belirterek; elektronik ortamda yapılacak eğitimlerin içerikleri (kapsam, yöntem, süre v.b hususları) işbirliği yapılan kurum/kuruluşlar ile birlikte KOSGEB tarafından belirleneceğini söyledi.

Eğitimler, KOSGEB Personelleri Tarafından da Verilebilecek

KOSGEB Başkanı, daha önce Eğitmenlerin KOSGEB tarafından belli bir puanlamaya tabi tutularak belirlendiğini, yeni uygulamada ise KOSGEB tarafından belirlenen eğitmenlerin yanı sıra KOSGEB tarafından görevlendirilen kurum personellerinin de Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini verebileceğini söyledi.

Eğitimler, Daha Nitelikli ve Bilinci Girişimcilerin Ülkeye Kazandırılması Açısından Çok Önemli

KOSGEB Başkanı Recep Biçer, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri'nin, ülkemizde daha başarılı işletmelerin kurulması ve girişimcilerin hedeflerine uygun olarak başarılı işletmelerin kurulabilmesi açısından çok önemli olduğunu belirterek, bu eğitimler sayesinde ülkeye daha nitelikli ve bilinçli girişimcilerin kazandırılacağını söyledi.

Bugüne Kadar 450 Bin Kişi Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Aldı

Başkan Recep Biçer, bugüne kadar 450 bin girişimci adayının, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini başarı ile tamamlayarak sertifika aldıklarını, sertifika alan girişimci adaylarından ise, 25 bin 588’inin KOSGEB’den toplamda 440 milyon TL Girişimcilik desteği alarak kendi işinin patronu olduğunu açıkladı.

Güncel Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine KOSGEB'in İl İl Türkiye Geneli Eğitim Listesi'nden ulaşabilirsiniz. Ayrıca: Eğitimlerin Ücretsiz Oluşu ile ilgili KOSGEB Kamu Spotunu muhakkak izlemenizi tavsiye ediyoruz.

KOSGEB kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor