Li Keqiang: Büyük Veri ve İnternet Üretimle Bütünleştirilmeli!

Çin Başbakanı Li Keqiang, Çin'in geleneksel sanayi kollarını geliştirmek için büyük veri ve internet ile üretimi bütünleştireceğini vurguladı. Detaylar haberimizde..

Çin Başbakanı Li Keqiang, Çin'in geleneksel sanayi kollarını geliştirmek için büyük veri ve internet ile üretimi bütünleştireceğini vurguladı.

Li Keqiang, Çin'in güneybatısındaki Guizhou eyaletinin merkezi Guiyang'da düzenlenen Çin Büyük Veri Sanayi Zirvesi ve Çin E-ticaret İnovasyon ve Kalkınma Zirvesi öncesinde işadamlarıyla görüştü.

İleri Teknoloji ve Paylaşım Ekonomisi, Yeni İtici Güçler

Li Keqiang, toplantıda yaptığı konuşmada, Çin ekonomisinin büyüme modelindeki dönüşümün önemli bir aşamasında, büyük veri, bulut bilişim ve paylaşım ekonomisindeki hızlı gelişimlerin ekonominin yeni itici güçleri olacağını söyledi.

Başbakan Li, şöyle konuştu: "Büyük veri ve bulut bilişim, internet çağını yeni bir seviyeye taşırken, bilgi ve verilerin insanların hayatının ve üretim faaliyetlerinin çeşitli alanlarına girmesini sağlıyor. Az önce birçok kişinin konuşmasında, eski büyüme enerjisinden yeni büyüme enerjisine dönüşüm ve imalat sektörünün seviyesinin yükselmesinden bahsedildi. İşte bu noktaların gerçekleşmesi için büyük veri ve bulut bilişim ile geleneksel sektörler düzeltilmeli."

"Büyük Veri ve "İnternet" İmalat Sektörüyle Bütünleşmeli"

Başbakan Li Keqiang konuşmasında, Çin'in büyük veri ve "internet"in imalat sektörüyle bütünleştirilmesini sağlayarak, geleneksel sektörlerde değişiklik yapacağını, böylelikle ekonominin orta ve yüksek hızda büyümesini koruyacağını dile getirdi.

Çin ekonomisinin büyümesine yeni dinamizm katılması için daha fazla vasıflı personel yetiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Çin Başbakanı, şunları söyledi:

"Çeşitli alanlarda vasıflı personel yetiştirilmeli. Ekonomiden anlayan uzmanlar lâzım, geleneksel donanımları ve cihazları doğrudan kullanabilen işçiler, zanaatkârlar da lazım. Günümüzde zanaatkâr ruhu geliştirilmeli. Yalnız büyük veri sektörlerinde çalışanlar ve cihazları kullanan işçiler bir araya geldiklerinde imal edilecek ürünler tüketici ihtiyaçlarını büyük boyutta karşılayabilecek."

Başbakan Li Keqiang, ayrıca inovasyon ve girişimciliğin ilerletileceğinin, şirketler için eşit şartların oluşturulacağının altını çizdi.

"Çin, fikri mülkiyet haklarının ve ticari sırların korunmasına büyük önem veriyor. Siber güvenlik ilerletilecek, yerli ve yabancı sermayeli firmalar için eşit ticaret ortamı yaratılması için çalışılacak" ifadesini kullandı.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 18.477 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji, Uluslararası
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor