TPE "Ulusal Patent Otoritesi" Olma Yolunda Aday!

Türk Patent Enstitüsü'nün (TPE), Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) nezdinde, patent alanında Uluslararası Araştırma ve İnceleme Otoritesi (ISEA) olarak tanınması için yaptığı başvuruya ilişkin, üye devletler tarafından olumlu tavsiye kararı alındı. Detaylar haberimizde..

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yaptığı açıklamada, TPE'nin, WIPO nezdinde, patent alanında ISEA olarak tanınmak için 15 Mart'ta resmi olarak başvuruda bulunduğunu söyledi.

Türk Patent Enstitüsü'nün (TPE), Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) nezdinde, patent alanında Uluslararası Araştırma ve İnceleme Otoritesi (ISEA) olarak tanınması için yaptığı başvuruya ilişkin, üye devletler tarafından olumlu tavsiye kararı alındı.

Konunun, 18 Mayıs'ta Cenevre'de yapılan WIPO Patent İşbirliği Antlaşması (PCT) kapsamındaki Teknik İşbirliği Komitesinin (CTC) 29. Toplantısında görüşüldüğünü anlatan Işık, üye devletler tarafından olumlu tavsiye kararı alındığını bildirdi.

Işık, toplantıda TPE tarafından otorite olma kriterlerinin sağlandığı konusunda geniş kapsamlı bir sunum yapıldığını belirterek, "Otorite olma sürecinde teknik işbirliği yürüttüğümüz Güney Kore ve İspanya tarafından, TPE'nin bütün kriterleri sağladığı yönünde rapor sunuldu. Komite toplantısında başta ABD, Japonya, Çin ve Güney Kore olmak üzere birçok ülke temsilcisi, TPE'nin kriterleri tam olarak sağladığını ve uluslararası otorite olmasını desteklediklerini ifade ettiler. Toplantının kapanış konuşmasında Şili'li oturum başkanı, komitenin TPE'nin ISEA olarak atanmasına ilişkin tavsiye kararını, Ekim ayında toplanacak WIPO Genel Kuruluna önereceklerini belirtti." diye konuştu.

TPE'nin uluslararası otorite olma yolundaki en önemli aşamalardan birini böylece başarıyla tamamladığını vurgulayan Işık, Enstitünün ISEA olarak kabul edilişinin, 3-11 Ekim'de İsviçre'de yapılacak WIPO Genel Kurulunda resmen ilan edileceğini söyledi.

Haberin tamamını okumak için: http://www.sanayi.gov.tr/NewsDetails.aspx?newsID=23607&lng=tr

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 9.604 kişi okudu.
Kategori: KAMU, Uluslararası
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor