TASAM ve GURA Arasında İşbirliği Anlaşması İmzalandı!

Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi TASAM ve Küresel Birleşik Araştırmalar Merkezi GURA (Global United Centre for Research and Analysis) arasında işbirliği anlaşması imzalandı. Detaylar haberimizde..

Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi TASAM ve Küresel Birleşik Araştırmalar Merkezi GURA (Global United Centre for Research and Analysis) arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Merkez ofisi İngiltere ve Suudi Arabistan Krallığı’nda olan Küresel Birleşik Araştırmalar Merkezi GURA ile Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi TASAM arasında varılan işbirliği mutabakatına göre; her iki kurum da “uzmanlık alanlarında birlikte proje ve programlar yürütmek”, “yatırımlar ile stratejik, sektörel, finansal konularda birlikte danışmanlık hizmetleri sağlamak” vb. müşterek çalışma alanlarında işbirliği yapmak üzere bir anlaşma yaptılar.

29 Nisan 2016 tarihinde Hatay’da gerçekleştirilen anlaşmayı TASAM Başkanı Süleyman Şensoy ve GURA Başkanı Prenses Basmah Bint Saud Bin Abdul Aziz Al Saud imzaladılar. Üç yıl süreyle geçerli olacak anlaşma taraflar mutabık kaldıkça geçerliliğini sürdürecek.

“TASAM ve GURA Büyük Potansiyel'in Sinerjisi Olacak”

TASAM Başkanı Süleyman Şensoy yaptıkları anlaşmayla ilgili yaptığı açıklamada; GURA Başkanı Prenses Basmah Bint Saud’un TASAM’ın düzenlediği birçok etkinliğe katılarak değerli görüşleri ile katkı verdiğini söyledi. Başkan Şensoy; “Bu anlaşma ile gelişecek işbirliği, 2030 projeksiyonuna sahip Suudi Arabistan ve 2023-2053 vizyonuna sahip Türkiye ilişkilerine hem ikili ve çok taraflı başlıklarda hem de ortak yatırımların ve fırsatların yönetiminde büyük sinerji sağlayacaktır” dedi.

TASAM hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.tasam.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 12.890 kişi okudu.
Kategori: KAMU, Uluslararası
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor