STK’lar KOBİ’lerin Proje Kabiliyetlerini Geliştirmeye Katkı Sağlamalı!

12.KOBİ Zirvesi'nde konuşan Fikri Işık; Türkiye’deki işletmelerin yüzde 99’unun KOBİ olduğunu belirterek istihdamın yüzde 75,8’ini KOBİ’lerin sağladığını, ihracatın yüzde 56’dan fazlasını KOBİ’lerin yaptığını söyledi. Detaylar haberimizde..

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık; “Sivil toplum örgütlerine sesleniyorum; ne olur şu KOBİ’lere proje yeteneği kazandıracak mekanizmaları devreye alın. Biz size eğitim, danışmanlık desteği, maddi destek verelim. Ama şu KOBİ’lere proje yeteneği kazandıralım. Bunu yapmazsak hangi desteği verirsek verelim geçici olur.” dedi.

KOSGEB, TOBB ve TOSYÖV işbirliğinde düzenlenen 12.KOBİ Zirvesi İstanbul’da Dedeman Otel’de yapıldı. 12.KOBİ Zirvesi'nde konuşan Fikri Işık; Türkiye’deki işletmelerin yüzde 99’unun KOBİ olduğunu belirterek istihdamın yüzde 75,8’ini KOBİ’lerin sağladığını, ihracatın yüzde 56’dan fazlasını KOBİ’lerin yaptığını söyledi.

KOBİ’lerin toplumsal faaliyetlerinin kılcal damarı, ekonominin bel kemiği olduğunu ifade eden Işık, Türkiye’nin son 13 yılda kaydettiği ilerlemede aslan payının KOBİ’lerin olduğunu vurguladı.

Bakan Fikri Işık; KOSGEB olarak KOBİ’lere çok ciddi destek sağladıklarını belirterek, “Hükümet olarak 2016 bütçemizde KOSGEB bütçesi 3 katına çıktı. Ve bunun önemli bir kısmını girişimcilik destekleri alıyor.” dedi.

Türkiye’nin kaynak problemi olmadığını belirten Işık; Türkiye’nin verilen kaynakların etkin ve efektif kullanılması konusunda birikim eksikliği olduğunu kaydetti. Sivil Toplum Örgütleri’nin KOBİ’lere proje yeteneği kazandırma konusunda seferberlik ilan etmesi gerektiğini de ekledi.

KOBİ’lerin dünya ile rekabet etme konusunda hızla ilerlediğini belirten Işık, KOBİ’lerin nitelikli olmasını ve kurumsallaşmasını istediklerini dile getirdi. “KOSGEB’de KOBİ’lerimizin kurumsallaşması için destek var. Bundan yararlanmanızı istiyoruz. KOBİ’lerimizin özellikle markalaşmaya yönelmesi lazım. Artık markalaşma dünyada katma değeri yüksek ürün için ürünün kalitesi kadar önemli hale geldi.” dedi.

Haberin devamını okumak için: http://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/detay/5727/fikri-isik-kobiler-ile-ilgili-sivil-toplum-kuruluslarina-seslendi

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 8.936 kişi okudu.
Kategori: Etkinlik, KAMU, KOBİ, Ulusal
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor