Elif Ogan: "İşkadını Olsamda Asıl Görevim Annelik"

Mermer sektörünün nadir kadın yöneticilerinden, hatta belki de nadir kadın çalışanlarından Mertaş Mermer Yönetici Ortağı Elif Ogan, iş ve aile yaşamını MedyaMola.com’a anlattı.Detaylar haberimizde..

Mermer sektörünün nadir kadın yöneticilerinden, hatta belki de nadir kadın çalışanlarından Mertaş Mermer Yönetici Ortağı Elif Ogan, iş ve aile yaşamını MedyaMola.com’a anlattı. Yoğun iş temposu arasında eşine ve kızına azami derecede zaman ayırdığını ifade eden Ogan, “Asıl görevimin annelik olduğunu ne ben unutuyorum, ne de başkalarına unutturuyorum. Benim için en önemli iş, kızımla vakit geçirmek” dedi.

MedyaMola.com, Mertaş Mermer’in Yönetici Ortağı Elif Ogan ile hem mermer sektörünün ve Mertaş’ın bugünü ve geleceğini, hem de iş dışındaki yaşamını konuştu.

İş dışındaki zamanını da dolu dolu geçiren Elif Ogan, ilk görevinin işten bile öncelikli olarak annelik olduğunu söylüyor. En önemli işinin kızıyla vakit geçirmek olduğunu ifade eden Ogan, “Kızımla birçok aktivite planlayıp gerçekleştiriyoruz. Eşimle de birlikte çalışmanın avantajını çok iyi değerlendiriyorum” diyor.

İşte MedyaMola.com'un Mertaş Mermer’in Yönetici Ortağı Elif Ogan ile yaptığı röportaj. Keyifli okumalar.

Öncelikle sizi kısaca tanıyabilir miyiz? Kimdir Elif Ogan?

1978 İzmir doğumluyum. 1996’da Karşıyaka Anadolu Lisesi’nden, 2000 yılında da burslu okuduğum Işık Üniversitesi Elektronik Mühendisliği’nden mezun oldum. İlk olarak Turkcell’de, daha çok yeni iş geliştirme ve planlama gibi alanlarda görev aldım. Örneğin meşhur “Shubuo”nun geliştirilme sürecinde vardım. 2005 yılında ise kendi işimi kurdum. İstanbul’da mobil pazarlama ve dijital pazarlama alanlarında birçok firmaya destek verdim, danışmanlık yaptım. Paralelde 2008 yılında maden sektörü ile fiilen tanışma fırsatım oldu. Tanışmamızdan sonra gelen ekonomik krizde ayakta kalabilmek ve firmamıza ve sermayemize sahip çıkabilmek adına uzun bir süre İzmir’de ikamet edip yeniden yapılanma anlamında ciddi çalışmalar yaptık. Bu sırada Mustafa Soyder de bize katıldı ve daha da güçlenerek bugünlere geldik.

"Ağırlığımız Makine Üretim ve İthalatında"

Peki biraz da Mertaş Mermer’i tanısak?

Mertaş Mermer olarak 1980 yılından bu yana başta Ege ve Akdeniz olmak üzere Türkiye’nin her bölgesine kurduğumuz dağıtım ağımız ile mermer, granit ve doğal taş sektörüne hizmet veriyoruz. Mermer sektöründe tedarikçi olarak da yer alsak dahi, alanımız daha çok mermer ve granit ile ilgili makine üretimi ve ithalatı. Çeşitli mermer üreticilerini, fabrika, atölye ve mermer ocaklarını müşteri portföyümüzde barındırıyoruz. Tecrübeli ve dinamik saha ekibimiz ile beraber tüm Türkiye’yi dolaşıyoruz, ihtiyaçlara cevaplar arıyoruz. Bundan başka yapı, inşaat, mimari projeler ve diğer mermer kullanımının olduğu tüm alanlarda mermer ve doğal taş ihtiyaçlarına çözümler üretiyoruz. Ayrıca danışmanlık hizmeti de veriyoruz.

"'Erkek Sektöründe Kadın Olmanın Zorluğunu Yaşadım"

Mermer sektörü gibi algısal anlamda “erkek sektörü” olarak algılanan bir alanda kadın çalışanların durumu nasıl? Örneğin size olan yaklaşım nasıl?

Evet bazı başka sektörler gibi maden ve özellikle de mermer ve doğal taş sektörü erkek egemen bir sektör. Bunu ben bizzat yaşadım. Mertaş’ta ilk çalışmaya başladığım zamanlarda telefonda sesimi duyanlar, benim burada çalıştığıma inanamadı. Aslında inanmadı desem daha doğru olur, çünkü telefon edenler ben çıktığımda direkt diğer arkadaşlarımı istiyorlardı. Sipariş bile vermiyor, sadece muhasebe anlamında fiyat vesaire sorup hesap bildirimi istiyorlardı. Bu da haliyle beni oldukça üzüyordu. Neyse ki azimli ve sebatlı yapım sayesinde bu sıkıntıların hepsini zamanla aştım. Artık erkek çalışanlarımız dahi telefona cevap verdiğinde direkt beni istiyorlar!

"İşkadını Olsamda Önce Anneyim"

Kendinize ve ailenize nasıl vakit ayırıyorsunuz? Bu ayırdığınız zamanda neler yapıyorsunuz?

Yoğun iş temposuna rağmen bir anne olarak ailemle, özellikle de kızımla vakit geçirmenin benim asıl görevim olduğunu düşünüyorum. Benim asıl işim annelik. Bunu ne ben unutuyorum, ne de çevreme unutturuyorum. Kızımla birçok aktivite planlıyorum ve aralarından beraberce seçim yapıp gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Genellikle, bisiklete biniyoruz, piknik yapıyoruz, özellikle yazları yurtdışında veya yurtiçinde uzun süreli kalabileceğimiz yerler buluyoruz ve buraları değerlendiriyoruz.

Eşinize biraz haksızlık mı oluyor bu durum?

(Gülüyor) Yok canım olur mu hiç! Eşimle farklı sektörlerde çalışmanın avantajlarını yaşıyorum. Genelde kendisinin çalıştığı ortamlarda ona eşlik etme şansımı kullanıyorum. Bu şekilde onunla da sık sık vakit geçirme şansımız oluyor.

"Sanat ve Sporla Aram Çok İyi"

Sanat, spor ve kitapla aranız nasıl? Özel olarak ilgilendiğiniz bir sanat ve spor dalı ile kitap türü var mı?

Uzun zaman tenis oynadım. İstanbul’da iken çok oynama fırsatım olmadı, ama İzmir’deki kortları seviyorum ve burada tekrar oynamaya başladım. Bunun dışında yine çok uzun zamandır yüzüyorum. Kısa bir süre öncesine kadar da aerobik yapardım, çok da keyif alırdım.

Evimizde epey geniş bir kütüphanemiz var. Eşimin yönlendirmesi ile kitap okuyorum. Gerçek hikayeler ve tarihte yaşanmış olaylar çok ilgimi çekiyor. Yorgun olduğum zamanlarda ise birbiri içine geçmiş, sonu zor tahmin edilen hikayeleri okumayı seviyorum.

Dergi okumayı da çok severim, özellikle mizah dergilerini halen daha takip ediyorum. Sektörel yazılar ve dergiler de ilgimi çeker, notlar alırım ve ilgimi çeken konularda iletişime geçerim.
Eşimle sık sık sinemaya gidiyorum. Genelde tiyatroya arkadaşlarımla gitmeyi seviyorum. Müzik konusunda evimizde zengin bir arşiv var, ama canlı konserler için gerekirse uzun yollar katedebiliyoruz, epey de keyifli oluyor.

Özel olarak ilgilendiğiniz bir hobiniz var mı? Varsa bu hobinizle ilgili neler yapıyorsunuz?

İnsanlarla tanışmak ve yeni hayatları dinlemek bana çok keyif veriyor. Bu sebeple gezmeyi çok seviyorum. Gittiğim yerlerde uzun zaman kalmayı seviyorum. Oranın yerel alanlarına girmek ve tanımak için vakit harcıyorum. Bu da bana çok keyif veriyor.

MedyaMola.com kaynaklı haberimizi kadın okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor