Türk Telekom, PİLOT Programı İle Girişimcileri Uçurmaya Devam Ediyor!

Türkiye’nin öncü ve lider iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekom teknoloji alanındaki girişimlere PİLOT ile destek olmaya devam ediyor. Son Başvuru tarihi 22 Nisan 2016! Detaylar Haberimizde..

Türkiye’nin öncü ve lider iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekom’un Türkiye’de girişimciliği desteklemek ve yenilikçi fikirleri Türkiye’ye katma değer sağlayacak işlere dönüştürmek amacıyla 2013 yılında hayata geçirdiği PİLOT Girişim Hızlandırma Programı, yeni dönem başvurularını 22 Nisan’a kadar almaya devam edecek.

Girişimcilik ekosistemini güçlendirmek ve büyütmek amacıyla tasarlanan PİLOT’un yeni dönemde kapsamı genişletilerek yepyeni olanaklarla içeriği zenginleştirilmiş ve girişimlere yapılan sermaye desteğinin miktarı da önemli ölçüde arttırılmış.

Yeni dönemde PİLOT’a seçilen her girişime 75.000 TL nakit sermaye desteği ve Türk Telekom ile iş ortağı olma fırsatı sunuluyor. Programa seçilen ekipler İstanbul’da ofis alanı imkanından, 100 bin dolar değerinde bulut hizmetleri paketinden ve mobil iletişim paketinden faydalanabiliyor. Seçilen ekipler program boyunca hem girişimcilik ekosisteminin önde gelen girişimcilerinden ve yatırımcılarından, hem de Türk Telekom iş birimlerinden konularında yetkin kişilerden oluşan mentor ağına erişim imkanından faydalanabiliyor. Program süresince ve sonrasında girişimlere çeşitli iletişim mecralarında Türk Telekom tarafından iletişim desteği sağlanıyor.

PİLOT Programında Süreç Nasıl İşliyor?

PİLOT Ekibi tarafından değerlendirilip başvurusu olumlu bulunan ekipler Tanışma Toplantısına davet ediliyor. Davet edilen ekiplerle gerçekleştirilen yüz yüze görüşmeler sonrasında projeleri uygun bulunan 20 ekip Seçim Gününe davet ediliyor. Kapsamlı bir değerlendirme sonrası programa katılmayı hak eden 10 ekip belirleniyor. PİLOT’a kabul edilen girişimler 12 hafta süren bir hızlandırma programına dahil oluyor.

Hızlandırma programında ekipler düzenlenen eğitim ve çalıştaylar ile fikirlerini başarıyla hayata geçirebilmek için izleyebilecekleri yöntemler hakkında bilgi sahibi olurlar. Ekipler program boyunca, Türk Telekom iş birimlerinden alanlarında uzman profesyonellerden, girişimcilik ekosisteminden başarılı girişimci ve yatırımcılardan ve müşteri görüşmeleri sonucunda müşterilerden aldıkları geri bildirimler doğrultusunda iş fikirlerini doğrulamak için çalışırlar. Program sonunda ekiplerden, doğrulanmış bir iş modelini esas alan bir "Ana Fonksiyonlara Sahip Ürün" (MVP) ortaya çıkarmaları beklenir. Programdan mezun olan ekipler geliştirdikleri MVP ve iş modelini girişimcilik ekosisteminden seçkin yatırımcıların katıldığı Demo Gününde sunarlar.

Unutmayın, PİLOT Girişim Hızlandırma Programı, yeni dönem başvuruları 22 Nisan’a kadar devam edecek.

PİLOT Girişim Hızlandırma Programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.turktelekompilot.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor