Türkiye Geçen Yıl Yüzde 4 Büyüdü!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 4'üncü çeyrek ve 2015 yılı büyümesinin beklentiler doğrultusunda gerçekleştiğini belirterek, "Türkiye, birçok uluslararası kuruluşun ve finans kurumunun yılbaşında ve ortasında yaptığı tahminlerden daha hızlı büyüdü." ifadelerini kullandı. Detaylar

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 2015 yılına ait büyüme rakamlarını değerlendirdi. 4'üncü çeyrek ve 2015 yılı büyümesinin beklentiler doğrultusunda gerçekleştiğini belirterek, "Türkiye, birçok uluslararası kuruluşun ve finans kurumunun yılbaşında ve ortasında yaptığı tahminlerden daha hızlı büyüdü." ifadelerini kullandı.

Gayrisafi yurtiçi hasıla (GSYH) değerinin 2015 yılında sabit fiyatlarla yüzde 4 arttığını bildiren Işık, 4'üncü çeyrek büyümesinin ise yüzde 5,7 olarak gerçekleştiğini kaydetti. Açıklanan rakamların, Türkiye'nin "güçlü büyüme"sine devam ettiğini gösterdiğine işaret eden Işık, 4'üncü çeyrek ve 2015 yılı büyümesinin beklentiler doğrultusunda gerçekleştiğini belirtti.

Işık, Orta Vadeli Program'da yer alan büyüme tahmininin de yüzde 4 olduğunu hatırlatarak, bu oranın yakalandığını vurguladı. Türkiye'nin birçok uluslararası kuruluşun ve finans kurumunun yılbaşında ve ortasında yaptığı tahminlerden daha hızlı büyüdüğüne dikkati çeken Işık, "Daha önce tahmin ettiğimiz gibi 4'üncü çeyrekte büyümenin öncüsü imalat sanayi olmuştur. İmalat sanayi büyümesi son çeyrekte yüzde 7,8 olarak gerçekleşmiştir." ifadesini kullandı.

Haberin devamını okumak için: http://www.sanayi.gov.tr/NewsDetails.aspx?newsID=21165&lng=tr

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 2.246 kişi okudu.
Kategori: KAMU, Ulusal
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor