Fikri Işık, ABD'de Yaşayan Bilim İnsanlarını Bilişim Vadisine Davet Etti!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Chicago Üniversitesi'nde "Bilim ve Toplum" temasıyla gerçekleştirilen "Türk-Amerikan Bilim Adamları ve Akademisyenleri Derneği (TASSA) Konferansı"na katıldı ve ABD'de yaşayan Bilim İnsanlarını Bilişim Vadisine davet etti. Detaylar Haberimizde

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Chicago Üniversitesi'nde "Bilim ve Toplum" temasıyla gerçekleştirilen "Türk-Amerikan Bilim Adamları ve Akademisyenleri Derneği (TASSA) Konferansı"na katıldı ve ABD'de yaşayan Bilim İnsanlarını Bilişim Vadisine davet etti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bilişim Vadisi projesinin sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da önemli teknoloji geliştirme merkezleri arasında bulunmaya aday olduğunu belirterek, "ABD'de yaşayan, girişimci olmayı düşünen öğrenci ve bilim insanlarını, Bilişim Vadisi'nde yer almaya davet ediyorum. Türkiye'de en zorlayıcı alanlarla ilgili projeler yürütmeniz mümkün." dedi.

Bakan Işık: "Ülkemizde yaşayan ve Türkiye'ye dönmek isteyen bilim insanlarımız için en iyi şartları oluşturmaya, en iyi araştırma altyapılarını kurmaya çalışıyoruz, bilim insanlarının, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin buluştuğu bir lokasyona dönüşmek istiyoruz." dedi.

Bilim ve toplum arasındaki en temel ilişkinin, tarih boyunca ikisinin de birbirini dönüştürmesi olduğunu söyleyen Işık, bilimin içinde yeşerdiği toplumun karakteristik özelliklerinden etkilendiğini ve bilim sayesinde üretilen bilgi ve teknolojinin de toplumu dönüştürdüğünü ifade etti.

Bilimin toplumu olumlu istikamette dönüştürmesi için zihinsel olarak gelişmelere hazır bulunulması ve etik tartışmaların iyi yapılması gerektiğine işaret eden Işık, "Bilim ve teknoloji, ancak belli bir toplumsal ortam, kültür ve ekosistem içinde gelişebilir. Vaktiyle Atina'da, Bağdat'ta, Endülüs'te ve bugün Silikon Vadisi'nde yaşanan tecrübe bunun en açık bir örneğidir. Bilim ve teknolojide geldiğimiz seviye, insanlığın ortak bir mirası olarak görülmelidir. Arşimet, Newton veya Tesla insanlık için ne kadar değerliyse, El Cezeri, İbn-i Heysem veya İbn-i Sina da o kadar değerlidir. Özellikle antik Yunan tecrübesinin Batı'ya aktarılmasında İslam dünyasının çok önemli bir rolü olmuştur. Mesela şu açık bir gerçektir, bugün Aristo'yu okuyup anlayabiliyorsak, bunu İbn-i Rüşd'e borçluyuz." diye konuştu.

Haberin tamamını okumak için: http://www.sanayi.gov.tr/NewsDetails.aspx?newsID=21172&lng=tr

Bilişim Vadisi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.bilisimvadisi.co web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 2.976 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji, KAMU
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor