Fatih Projesine Geliştirilmiş "PARDUS" Desteği!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık: "Kullanıcı dostu birçok özellik içeren geliştirilmiş Pardus arayüzü, derslerin çok daha faydalı, eğitici ve eğlendirici geçmesine katkı sağlayacak" dedi. Detaylar haberimizde..

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık: "Kullanıcı dostu birçok özellik içeren geliştirilmiş Pardus arayüzü, derslerin çok daha faydalı, eğitici ve eğlendirici geçmesine katkı sağlayacak" dedi.

Bakan Işık, Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğiyle FATİH Projesi'nde kullanılan etkileşimli tahtalar için geliştirilen Pardus "Etkileşimli Akıllı Tahta Arayüzü Projesi" (ETAP) Tanıtım Toplantısı'nda, FATİH Projesi'nin en önemli materyallerinin başında akıllı tahtaların geldiğini söyledi.

Öğrenci ve öğretmenlerin etkileşimli tahtaları daha etkin ve kolay kullanabilmesi için Pardus arayüzünde ciddi yenilikler yaptıklarını anlatan Işık, tahtaların kullanımında arayüzden kaynaklı problemlerin tek tek tespit edip çözüldüğünü ve birçok yeni özellik kazandırıldığını ifade etti. Işık, "Kullanıcı dostu birçok özellik içeren geliştirilmiş Pardus arayüzü, derslerin çok daha faydalı, eğitici ve eğlendirici geçmesine büyük katkı sağlayacak" diye konuştu.

FATİH Projesi'nin belki de Türkiye'nin en önemli ve kapsamlı projesi olduğuna değinen Işık, "Projeyi sadece bir eğitim hamlesi olarak kurgulamadık. Projeyi oluştururken aynı zamanda yerli teknoloji üretimini teşvik etmeyi amaçladık. Çocuklarımıza dağıttığımız tabletlerde ve sınıflarda kullanılan akıllı tahtalarda kendi işletim sistemimiz olan Pardus ‘un kullanılmasını bu açıdan çok önemsiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin devamını okumak için: http://www.sanayi.gov.tr/NewsDetails.aspx?newsID=21155&lng=tr

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor