Yapmadıkları Bu 8 Hata, Girişimcileri Başarıya Ulaştırıyor!

Yapılması gerekenler listesinden büyük verim almanın yolu, yapılmayacaklar listesini iyi belirlemekten geçiyor aslında. İşte başarılı kişilerin yapmadığı ve asla yapmayacağı 8 şey..

Girişim Haber olarak siz değerli okurlarımızda çoğunlukla yapılması gerekenleri, olumlu tavsiyeleri ve önerileri paylaşıyoruz. Aslında yapılması gerekenler listesinden büyük verim almanın bir başka yolu da, yapılmayacaklar listesini iyi belirlemekten geçiyor.

Bu haberimizde farklı olarak başarılı insanları yapmadıkları ve bu konularda kendilerini eğiterek özellikle uzak durdukları hususları paylaşacağız. Her gün bunları yapmayacağınıza dair kendinize söz verirseniz başarıyı yakalamanız mümkün.

İşte karşınızda başarılı kişilerin yapmayarak başarıya ulaştığı 8 şey:


1. Başaracağından emin olana kadar beklemek

Deneyin ve yanılın. Hata yapmaktan korkmayın. Beklemekten vazgeçip harekete geçin. Eğer sizde karşıya geçmek için nehrin durmasını bekleyenlerdenseniz başarının size uzak olduğunu bir kez daha söylemek zorundayız.


2. Toplantı esnasında birden fazla şeyle ilgilenmek

Odadaki en akıllı insan olmanın en kolay yolu, en dikkatli kişi olmaktan geçiyor. Dikkatinizin dağılmasına izin vermeden odaklanarak öğrendiğinizde daha fazla verim aldığınıza şahit olacaksınız. Bir toplantıdan verim almanızı engelleyecek şeyler; toplantı esnasında sürekli telefona bakmak, bişeyler karalamak, uzaklara dalmak hatta ve hatta uyumak gibi davranışlardır. Unutmayın, aslında hayatınızda hiçbir toplantının tekrarı ve telafisi yoktur.


3. Biriyle konuşurken telefona bakmak

İnsanlar sizinle konuşurken kendilerini değerli hissetmek isterler. Herkesin sevdiği o kişi olun ve onlara dünyadaki en önemli insanmış hissini verin. Aksi halde yaptığınız görüşmenin içeriği ve önemi ne olursa olsun inanın bu görüşmeyi siz değersizleştirmiş olursunuz.


4. Hayatlarında fark yaratmayan kişileri düşünmek

Size gerçekten bir şeyler katan kişilerle vakit geçirin. Zamanınızı ve ilginizi hakeden kişilere ayırın. Unutmayın, öncelikle siz kendi zamanınıza ve ilginize değer vereceksiniz verimli kullanacaksınız ki, başkaları da sizin zamanınıza ve ilginize değer versin. Aksi halde başarıya çıkan merdivende, ellerinizden tutup sizi yukarı çeken eller değil aşağıdan paçalarınıza yapışan eller görürsünüz.


5. Bildirimlerin dikkati dağıtmasına izin vermek

Email, fcaebook, tweet ya da mesajlar ile birlikte gelen bildirimlerin yaptığınız işi bölmesine kesinlikle izin vermeyin. Tamamen yaptığınız işe odaklanın. Yoksa koca bir günün bitiminde, aslında 3-4 saatlik bir çalışmayı zar zor yaptığınızı farkedersiniz ki; bu sizin adınıza ve hedeflerinizin adına telafisi imkansız bir kayıp olur.


6. Geçmişi geleceğe taşımak

Hatalar değerlidir, onlardan ders alın ve geride bırakmayı öğrenin. Geçmişini geleceğe taşıyan kişiler korku ve bariyerlerinin mağduru olurlar. Geçmişte yaşadıklarınızı engel değil birer basamak olarak kabullenirseniz önünüze bakabilir, yeni basamaklara hamle yapabilirsiniz. Arkasına baka baka merdivenleri sağ salim çıkabilen birisini gördünüz mü hiç?


7. Başkasının arkasından konuşmak

Zamanınızı üretken konuşmalara ayırın. Başkalarının dedikodunu yaparak enerjinizi tüketmeyin. Yaptığınız dedikodu ve gıybetler sizden enerji, dikkat ve zaman çalarak benliğinizi olumsuzluklara sürükler. Bu da yetmediği gibi anlık değil ilerde de ilginizi ve değerli zamanlarınızı alacak durumlara kapı açar.


8. Hayır diyememek

İş arkadaşları ya da müşterilerden gelen talepleri reddetmek bazen zordur. Fakat her şeyi de yapmamalısınız. Hayır demeyi öğrenin. Başarı, ne yaptığınızdan çok, ne yapmak istemediğinize karar vermektir. Talepler ve istekler karşısında takınacağınızı nezaket dolu açık tutumlar hayatınızda size çok büyük avantajlar sağlayacaktır. Tekrar ediyoruz: hayır demeyi öğrenin.


Gördüğünüz gibi aslında hemen hepsi çoğumuzun hayatında olan huylar, alışkanlıklar. Beli çoğu madde size aşırı detay gibi gelebilir, lakin çağımızda inanın başarı detaylarda gizli. Zaten yeterince bombardıman altında olan benliğimiz bu yapılmayacaklar listesi ile biraz daha rahatlayacak, sizi çalışmalarınıza ve hedeflerinize çok daha fazla odaklandırıp başarıya ulaşmanıza fayda sağlayacaktır.

FortuneTurkey kaynaklı alıntılayıp detaylandırdığımız derleme haberimizi tüm girşiimci okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 21.058 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Rehberi
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor