GREAT Scale-Up Yarışmasını Kazanan Türk Girişimciler Belli Oldu!

Birleşik Krallık’ın Türkiye ile sağlık, eğitim ve enerji gibi pek çok farklı sektörde ticaret ve yatırım ilişkilerini geliştirmek amacıyla yürüttüğü GREAT Kampanyası kapsamında düzenlenen Scale-Up yarışmasının kazananları açıklandı. Detaylar haberimizde..

Birleşik Krallık’ın Türkiye ile sağlık, eğitim ve enerji gibi pek çok farklı sektörde ticaret ve yatırım ilişkilerini geliştirmek amacıyla yürüttüğü GREAT Kampanyası kapsamında düzenlenen Scale-Up yarışmasının kazananları açıklandı.

Farklı kategorilerde gerçekleştirilen değerlendirmelerin ardından yarışmayı kazanan Medlis Engelli Yaşam Çözümleri, Insider, ODC Business Solutions, Evatro (FieldPie) ve Surteks firmalarına Birleşik Krallık’ta işlerini büyütebilmeleri ve uluslararası bir ağa dahil olmaları için Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Ajansı (UKTI) tarafından destek sağlanacak.

Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Rafe Courage, “Birleşik Krallık olarak fikir ve ticaret ilişkilerinin refaha katkı sağladığına inanıyoruz. Türk CEO’lardan oluşan jüri heyetimizin iş fikri, işin niteliği ve Birleşik Krallık’taki büyüme potansiyeli gibi kriterleri değerlendirerek seçtiği 5 girişimci şirketin iki ülke arasındaki bağları daha da güçlendireceğine inanıyoruz” dedi.

Yarışmanın kazananlarına, Londra’da, alanlarında uzman muhasebeciler ve avukatların da bulunduğu danışmanlar aracılığı ile Birleşik Krallık’ta işletme kurma, çalışma vizesi ve vergi konularında danışmanlık hizmeti verilecek. Yakın zamanda Londra’da kurulan Türk şirketlerle görüşmeler de yapacak olan girişimcilere, Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Ajansı’nın (UKTI) sunduğu fırsatlarla ilgili bilgi verilecek.

İşte Scale-Up Yarışmasının Kazananları

Türkiye’deki ilk tekerlekli sandalye rampası üretici olan Medlis Engelli Yaşam Çözümleri, ürettiği portatif ve mobil rampalar ile engelli bireylerin yanı sıra bebek arabalı ailelerin de hayatını kolaylaştırıyor. Türkiye piyasasında banka şubeleri, tarihi yerler, trenyolu istasyonları, okullar ve oteller gibi 1200 noktaya ulaşan Medlis, ürünlerini 2015 yılı itibariyle Avrupa’ya ihraç etmeye başladı.

E-ticaret firmaları, online yayıncılar, seyahat siteleri ve finansal kurumlar dahil olmak üzere şirketlere mobil kişiselleştirme ve dönüşüm optimizasyonu çözümleri sağlayan Insider, müşterilerine öngörülü pazarlama teknolojileri hizmetleri sunuyor.

Finans, sigortacılık, enerji, perakende ve otomotive sektörlerindeki şirketlerin müşterileri ile sağlıklı bir şirketlerine farklı kanallardan pazarlama yazılımı platformları sağlayan ODC Business Solutions, hizmet verdiği şirketlerin müşterileri ile interaktif bir iletişim kurmasını sağlıyor.

Finansal hizmetler, perakende, otomotiv, eczacılık, sigortacılık ve gayrimenkul sektörlerindeki milyonlarca kullanıcıya mobil aplikasyonlar sunan Evatro (FieldPie), müşteri ve iş ortaklarına yüksek kaliteli yazılım hizmetleri sunuyor. Evatro’nun FieldPie aplikasyonu kullanıcılarının saha gücünü kolaylıkla yönetmelerini, müşteri ziyaretlerini yönetmelerini ve mobil veri toplamalarını sağlıyor.

Otomotiv şirketlerine satış sonrası ürün ve hizmetler sunan Surteks, Ford, Opel, Fiat, Renault, KIA, Hyundai, Mazda, Volvo, Toyota ve Peugeot’nun da aralarında bulunduğu 300’den fazla markaya hizmet veriyor.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

 

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor