2020'de Sanayi Üretiminde 3 Milyon Robot Çalışacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık: 2015 yılında toplam 80 bin robot sanayi üretiminde kullanılıyordu. 2020'de ise robot sayısının 3 milyona ulaşacağı öngörülüyor." dedi. Detaylar Haberimizde

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık: "Uluslararası Robotik Federasyonu araştırmalarına göre, 2015 yılında toplam 80 bin robot sanayi üretiminde kullanılıyordu. 2018 yılında bu rakamın çok hızlı bir artışla 2,3 milyon olması, bunun da yarıdan fazlasının Asya ülkelerinde kullanılması bekleniyor. 2020'de ise robot sayısının 3 milyona ulaşacağı öngörülüyor." dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜYAP Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Win Eurasia Automation Endüstriyel Otomasyon Fuarı"nın açılışına katıldı.

Fuarda konuşan Işık, geçtiğimiz yıl, 21 ülkeden bin 581 firmanın ürünlerini sergilediği fuarın, bu yıl da büyük bir başarıyla tamamlanacağına olan inancını paylaştı.

Reel sektörün yeni nesil teknolojilere olan yoğun ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Işık, konuşmasına şöyle devam etti:

"Her yeni teknoloji, insanların hem üretim hem de tüketim alışkanlıklarında değişikliklere neden oluyor. Ancak bazı teknolojilerin getirdiği yenilikler, çok köklü değişikliklere, özellikle üretim alanında adeta paradigma değişimlerine neden olabiliyor. İnsanlığın sanayileşme tecrübesini incelediğimizde, geride kalan 3 radikal kırılma dönemi görüyoruz. Birinci sanayi devrimi, su ve buhar gücünün mekanik enerjiye dönüştürülmesiyle yaşanmıştı. İkinci sanayi devrimi, elektrik enerjisiyle çalışan seri üretim bantlarının kurulmasıyla başladı. Üçüncü devrim, bilgi teknolojileri ve kısmen de otomasyon sistemlerinin sanayi üretiminde kullanılmasıyla yaşandı. Yeni sanayi devriminin özelliği ise nesnelerin interneti yoluyla tüm cihazlar arasındaki aşırı bağlantı ve aşırı otomasyon olacak."

Bakan Işık, fabrikaların, artık mekanizmalar olarak değil, adeta canlı organizmalar gibi davranış sergilediği bir dönem yaşanacağına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bunun işaretlerini şimdiden görebiliyoruz. Uluslararası Robotik Federasyonu araştırmalarına göre, 2015 yılında toplam 80 bin robot sanayi üretiminde kullanılıyordu. 2018 yılında bu rakamın çok hızlı bir artışla 2,3 milyon olması, bunun da yarıdan fazlasının Asya ülkelerinde kullanılması bekleniyor. 2020'de ise robot sayısının 3 milyona ulaşacağı öngörülüyor.

Otomasyon sadece sanayi üretimini değil, diğer sektörleri de muhakkak etkileyecek. Otomatik raporlama ve sanal asistan sitemleriyle, birçok büro işini yürütmek mümkün olabilecek. Finansta portfolyoları yapay zekalar yönetecek, sigortada basit hasar tespitlerini robotlar yapabilecek. Geçmişi incelediğimizde, insanlığın çok uzun zamandan bu yana robotlara ilgi duyduklarını görüyoruz."

Haberin tamamını okumak için: http://www.sanayi.gov.tr/NewsDetails.aspx?newsID=19100&lng=tr

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 3.956 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji, KAMU
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor