İlk Türk İnnovFin KOBİ Garanti Anlaşması İmzalandı!

Avrupa Yatırım Fonu ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen “InnovFin–AB Yenilikçiler için Finansman” kapsamında Türkiye’deki küçük ve orta boy işletmelerin inovatif yatırımlarını desteklemeye yönelik ilk InnovFin KOBİ Garanti anlaşmasını imzaladı. Detaylar Haberim

Avrupa Yatırım Fonu (EIF) ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen “InnovFin – AB Yenilikçiler için Finansman” kapsamında Türkiye’deki küçük ve orta boy işletmelerin inovatif yatırımlarını desteklemeye yönelik ilk InnovFin KOBİ Garanti anlaşmasını imzaladı.

Anlaşma çerçevesinde TSKB, önümüzdeki iki yıl inovatif firmalara, Avrupa Yatırım Fonu’nun Horizon 2020-Avrupa Birliği Araştırma ve İnovasyon Çerçeve Programı kapsamında sunduğu garantiyle kredi sağlayabilecek. Avrupa Birliği desteği ile inovatif Türk firmaları için sağlanacak kredi tutarının 20 milyon Euro’ya ulaşması bekleniyor.

İmzalanan anlaşma ile ilgili yorum yapan Avrupa Yatırım Fonu CEO’su Pier Luigi Gilibert; “Türkiye’de ilk InnovFin KOBİ Garanti anlaşmasını imzalıyor olmaktan mutluluk duyuyorum. Uluslararası finans kurumları ile işbirliği konusunda oldukça zengin bir deneyime sahip olan TSKB’nin Avrupa Birliği tarafından sağlanan bu destek ile inovatif firmalara ulaşacağına güvenimiz tamdır” dedi.

Araştırma, Bilim ve İnovasyondan Sorumlu Avrupa Komisyonu üyesi Carlos Moedas ise “Türkiye’nin AB araştırma ve inovasyon programlarıyla uzun süredir işbirliği bulunuyor. Horizon2020 kapsamında bugün imzalanan InnovFin KOBİ Garanti anlaşmasının inovatif şirketlere yeni finansman olanaklarının önünü açarak Türkiye’nin dinamik ekonomisine katkıda bulunacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Anlaşmayla ilgili değerlendirmelerde bulunan TSKB Genel Müdürü Özcan Türkakın da, “KOBİ’ler ülke kalkınmasında çok önemli bir rol oynuyor. Biliyoruz ki; KOBİ’lerin yenilik yönünde attığı her adım daha çok istihdam yaratıyor, rekabet avantajı sağlıyor, ekonomimizi büyütüyor. InnovFin KOBİ Garantisi’yle inovatif firmalara verdiğimiz desteği artırırken, Avrupa Yatırım Fonu ile olan verimli ilişkimizi Türkiye ekonomisinin gelişimine katkı sağlayacak bu girişimle daha da ileri seviyeye taşımaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

InnovFin KOBİ Garantisi, Avrupa Birliği’nin finansal desteği ile bankaları ve finansal kurumları 500’den az çalışanı olan küçük ve orta boy işletmelerin araştırma, geliştirme ve inovasyon projelerinde ihtiyaç duydukları kaynağı sunma konusunda teşvik etmeyi amaçlıyor. Desteklenecek olan finansal kurumlar ise Avrupa Yatırım Fonu tarafından seçiliyor.

InnovFin KOBİ Garantisi hakkında daha detaylı bilgi edinmek ve başvuruda bulunmak için www.tskb.com.tr ve www.eib.org web adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor