TÜBİTAK Akademik Projelere Destek Yağdırıyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık:"TÜBİTAK tarafından 2002 yılında 548 proje desteklenirken, geçen yıl 2 bin 197 proje desteklendi" dedi. Detaylar haberimizde..

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık: "TÜBİTAK tarafından 2002 yılında 548 proje desteklenirken, geçen yıl 2 bin 197 proje desteklendi" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunca (TÜBİTAK) 2002 yılında 548 proje desteklenirken, bu rakamın geçen yıl 2 bin 197'ye çıktığını belirterek, "Desteklenen çalışmaların sayısı artarken, TÜBİTAK da akademik projelere adeta destek yağdırdı. 2002 yılında desteklenen projelerin toplam destek bütçesi cari fiyatlarla 10 milyon 483 bin lira iken, bu rakam 2015 yılında 842 milyon 925 liraya ulaştı" dedi.

TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığının (ARDEB), akademik alanda bilimsel, teknolojik ve yenilik içeren Ar-Ge faaliyetlerini programlamak, yönlendirmek, desteklemek ve izlemek amacıyla 1993 yılından bu yana faaliyetler yaptığını hatırlatan Işık, bu kapsamda her bilimsel alandan proje önerisi kabul edildiğini söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ARDEB'in,

 adı altında 8 farklı destek programı olduğunu dile getirdi.

"Projelere Geri Ödemesiz Finansal Destek ve Ödül"

ARDEB'in, 8 farklı araştırma programıyla üniversite, eğitim araştırma hastaneleri ve araştırma enstitüleri başta olmak üzere akademisyenler, özel sektör ile kamuda çalışan araştırmacıların projelerine geri ödemesiz finansal destek verdiğinin altını çizen Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu bağlamda Türkiye'nin öncelikli alanlarındaki Ar-Ge projeleri, başlangıç Ar-Ge projeleri, genç araştırmacıların kariyerlerini geliştirme amaçlı projeler, kamu kurumlarımızın Ar-Ge ile giderilebilecek sorunlarına çözüm üretmek amacıyla hazırlanan projeler ve üniversitelerin araştırma ve geliştirme potansiyelinin artırılmasına yönelik destekler ile ulusal çaptaki yeni fikir ve ürünlere önemli imkanlar sunuluyor. Bu kapsamda 2002 yılında bin 198 proje önerilirken, geçen yıl 12 bin 259 proje önerisi alındı. Yine 2002 yılında 548 proje desteklenirken, geçen yıl 2 bin 197 proje desteklendi. Sunulan ve desteklenen çalışmaların sayısı artarken, TÜBİTAK da akademik projelere adeta destek yağdırdı. 2002 yılında desteklenen projelerin toplam destek bütçesi cari fiyatlarla 10 milyon 483 bin lira iken, bu rakam 2015 yılında 842 milyon 925 liraya ulaştı."

Akademisyenler, özel sektör ile kamuda çalışan araştırmacıların desteklerden daha çok yararlanması için çağrıda bulunan Işık, desteklenen projelerin çıktı, sonuç ve etkilerini nicelik ve nitelikte artırmak amacıyla ARDEB bünyesinde "Proje Performans Ödülü" adında bir program yürütüldüğünü de bildirdi.

Haberin tamamını okumak için: http://www.sanayi.gov.tr/NewsDetails.aspx?newsID=19084&lng=tr

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 2.886 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, Eğitim / Üniversite, KAMU
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor