Yeni Ekonomi Düzeni "Ekonomi 2.0 Konferansı"nda Tartışılıyor!

Düşünce kuruluşu GelecekHane tarafından düzenlenecek Ekonomi 2.0 Konferansı’nda, gelişen dünyada değişen ekonomi düzeni yeni unsurlarıyla birlikte tartışılacak. “Her şeyin tersi” sloganıyla yola çıkan konferansta günümüzün tüketime dayalı ekonomisinin dönüşmekte olduğu yeni durum konuşulacak. Detay

Düşünce kuruluşu GelecekHane tarafından düzenlenecek Ekonomi 2.0 Konferansı’nda, gelişen dünyada değişen ekonomi düzeni yeni unsurlarıyla birlikte tartışılacak. “Her şeyin tersi” sloganıyla yola çıkan konferansta günümüzün tüketime dayalı ekonomisinin dönüşmekte olduğu yeni durum konuşulacak.

Ekonomi 2.0, değişen ekonominin yeni değerleri olarak ifade edilen “insan odaklı olma, misyon belirleme ve büyümede dengeyi bulma” konuları çerçevesinde yeni ekonomi modelini inceleyecek. Türkiye’den ve yurt dışından çok sayıda profesyonelin konuşmacı olarak katılacağı etkinlikte paylaşım ekonomisi, sosyal girişimcilik, adil gelir paylaşımı ve şeffaflaşma gibi konular üzerinde durulacak. Daha paylaşımcı ve daha üretken bir dünya düzenini anlatan Ekonomi 2.0 Konferansı, 24 Mart Perşembe günü Borsa İstanbul’da düzenlenecek.

Günümüzdeki global ve tüketim odaklı ekonomi modelinin değişimini irdeleyecek olan konferans, 24 Mart Perşembe günü Borsa İstanbul’da gerçekleşecek. Ortak Değer, Sosyal Girişimcilik, Ekonominin Geleceği, Yeni Ekonomi, Döngüsel Ekonomi, Şeffaflaşma ve Paylaşım Ekonomisi ana başlıklarının irdeleneceği etkinlikte, alanında uzman konuşmacılar söz alacak.

Değişen dünyaya bağlı olarak değişen ekonomik düzenin ele alınacağı Ekonomi 2.0 Konferansı’nda FonGoGo kurucusu Louise Westerlind, Ashoka Vakfı Avrupa-Türkiye Direktörü Matthias Scheffelmeier, S360 Danışmanlık kurucusu Kerem Okumuş, Vatan Gazetesi Ekonomi Yazarı Ali Ağaoğlu, Borsa İstanbul Kurumsal Gelişim ve Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve CIO’su Adnan Metin, YeşilİST Kurucusu Ergem Şenyuva, Uluslararası Şeffaflık Derneği Başkanı Oya Özarslan, Zumbara Kurucusu Ayşegül Güzel, Atölye İstanbul Kurucusu Kerem Alper, İskele 47 Kurucusu Bager Akbay söz alacak.

Değişen Ekonominin Yeni Değerleri Neler Olacak?

GelecekHane’nin kurucusu, fütürist Halil Aksu, değişen ekonomide “insan odaklı olma, misyon belirleme ve büyümede dengeyi bulma” konularının en önemli değerler olacağını belirtiyor. Ekonomideki yeni dönüşümün bireyleri, şirketleri ve ülkeleri daha fazla etkileyeceğini ifade eden Aksu, bu değerleri ve ekonominin yeni unsurlarını merak edenleri Ekonomi 2.0 Konferansı’na davet ediyor.

BKM, SAP, Migros ve HP sponsorluğunda düzenlenecek, dünyaya hakim olacak yeni ekonomik düzenin konuşulacağı Ekonomi 2.0, 24 Mart Perşembe günü Borsa İstanbul’da gerçekleşecek.

Ekonomi 2.0 Konferansı  Etkinlik Programı
09:00-09:20 Açılış –Vizyon
  • Halil Aksu / CEO, GelecekHane
09:20-09:40 Dijital Ekonomi
  • Adnan Metin / Kurumsal Gelişim ve Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve CIO, Borsa İstanbul
09:40-10:00 Şeffaflaşma
  • Oya Özarslan / Yönetim Kurulu Başkanı, Uluslararası Şeffaflık Derneği

10:00-10:20
Döngüsel Ekonomi
  • Ergem Şenyuva / Kurucu, YeşilİST
10:20-10:40 Sosyal Girişimcilik
  • Matthias Scheffelmeier / Avrupa-Türkiye Direktörü, Ashoka Vakfı
10:40–11:00 Ortak Değer Paylaşımı
  • Kerem Okumuş / Kurucu Ortak ve Genel Müdür, S360
11:00-11:30 Etkinlik Arası
11:30-12:30 Yeni Ekonomi Paneli
  • Moderatör – Kerem Özdemir / Editör, Fortune Dergisi
  • Paylaşım Ekonomisi – Ayşegül Güzel / Kurucu, Zumbara
  • Ortak Ofis - Kerem Alper / Kurucu Ortak, Atöyle İstanbul
  • Kitle Fonlama - Louise Westerlind / Kurucu Ortak, FonGoGo
  • Maker Hareketi - Bager Akbay / Kurucu Ortak, İskele 47
12:30-13:00 Ekonomi 2.0 - Gelişmeler
  • Ali Ağaoğlu / Ekonomi Yazarı, Vatan Gazetesi
13:00-13:30 Kapanış
  • Halil Aksu / CEO, GelecekHane

Ekonomi 2.0 Konferansı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.gelecekhane.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi ekonomik gelişmeleri yakından takip eden ve ekonomiy ilgi duyan okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor