Avrupa'da En Çok Marka Başvurusu Yapılan Ülke Konumundayız!

Patent başvuruları açısından son 20 yılda en fazla artış gösteren sektörlerin; bilgisayar teknolojileri, dijital iletişim, elektrikli makineler, ölçme aletleri ve tıbbi teknolojiler olduğunu söyleyen Bakan Işık, "Ülkemizdeki patent, tasarım, marka başvurularını artırmaya büyük önem veriyoruz" dedi.

Patent başvuruları açısından son 20 yılda en fazla artış gösteren sektörlerin; bilgisayar teknolojileri, dijital iletişim, elektrikli makineler, ölçme aletleri ve tıbbi teknolojiler olduğunu söyleyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Ülkemizdeki patent, tasarım, marka başvurularını artırmaya büyük önem veriyoruz" dedi.

Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA) himayeleri altında ve Türk Patent Enstitüsü (TPE) ev sahipliğinde düzenlenen İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı Ödül Töreni'nde konuşma yapan Bakan Fikri Işık, fuarın lokasyon itibarıyla dünyanın merkez şehirlerinden İstanbul'da gerçekleştirilmesinin son derece isabetli bir karar olduğunu belirtti.

"Ülkemizde yapılan patent başvurularının yarısının İstanbul'dan yapılıyor olması, bu şehrin hayatın diğer alanlarında olduğu gibi, sınai mülkiyet alanındaki dinamizmini de açıkça ortaya koyuyor" diyen Işık, bu tür uluslararası fuarların, sadece buluşları görünür kılma ve ticarileştirme imkanı sağlama fonksiyonuyla değil, toplumun bu alandaki farkındalığını artırma açısından da büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Türkiye'nin, her geçen gün bilgi üretimi, bilgiyi ticarileştirme, teknoloji geliştirme, küresel markalar oluşturma gibi konular üzerinde daha fazla yoğunlaşan bir ülke olduğunu ifade eden Işık, yeni dönemin en kritik konularından birinin de fikri ve sınai mülkiyet hakları olduğunu, işletmeler için fikri sermayenin, fiziki varlığın çok daha ötesinde bir anlam taşıdığı bir dünyada yaşandığını söyledi.

Patent başvuruları açısından son 20 yılda en fazla artış gösteren 5 sektörü, bilgisayar teknolojileri, dijital iletişim, elektrikli makineler, ölçme aletleri ve tıbbi teknolojiler olarak şeklinde sıralayan Işık, "Ülkemizdeki patent, tasarım, marka başvurularını artırmaya büyük önem veriyoruz" dedi.

Bbaşvurular açısından 2002'den bu yana çok sevindirici gelişmeler yaşandığını aktaran Işık, Türkiye'nin son birkaç yıldır Avrupa'da en çok marka başvurusu yapılan ülke konumunda olduğunu dile getirdi.

Haberin tamamını okumak için: http://www.sanayi.gov.tr/NewsDetails.aspx?newsID=19040&lng=tr

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor