Fikri Işık: Otomotiv Teknolojileri Geliştireceğiz!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık: Yerli Otomobil projesi ile yerli bir marka oluşturmanın da ötesinde, batarya, elektrik motoru, sürücü kontrol ünitesi ve otonom araç sistemleri gibi otomotiv teknolojilerini geliştiren, üreten ve ihraç eden bir ülke haline gelmeyi hedefliyoruz" dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık: "Yerli Otomobil projesi ile yerli bir marka oluşturmanın da ötesinde, batarya, elektrik motoru, sürücü kontrol ünitesi ve otonom araç sistemleri gibi otomotiv teknolojilerini geliştiren, üreten ve ihraç eden bir ülke haline gelmeyi hedefliyoruz" dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yeri otomobil çalışmalarına ilişkin, "Şu ana kadar 4 tane prototip ürettik. Bu yılın sonuna kadar da 30, 40 araçlık bir test filosu üretip her türlü arazi, iklim ve mevsim şartlarında bu araçlarımızın testini yapacağız. 2020 yılından önce de inşallah yerli otomobilin seri üretimine geçeceğiz" dedi.

Işık, TBMM Genel Kurulu'nda 2016 yılı bütçesi görüşmeleri sırasında bakanlığının bütçesi üzerinde konuşma yaptı.

Bilim ve teknoloji alanında lider bir ülke haline gelmeden dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olmanın mantık dışı olduğunu belirten Işık, "Unutmayalım ki bundan 100 yıl sonra tarih sayfalarında nasıl yer alacağımızı, bugün attığımız adımlar tayin edecektir. Bu açıdan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın bütçesini görüşürken aynı zamanda tarihi bir sorumluluğu da yerine getirdiğimize inanıyorum. Zira Bakanlığımızın çalışmaları, sadece bugünü değil yarını da yakından ilgilendiriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin devamını okumak için: http://www.sanayi.gov.tr/NewsDetails.aspx?newsID=19038&lng=tr

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 3.277 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji, KAMU
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor