Fikri Işık: Sanayi 4.0 Devrimini KOBİ'lerle Gerçekleştireceğiz!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, dünyanın yeni bir çağa doğru ilerlediğini, Türkiye'nin ilk 3 sanayi devrimini tribünden izlediğini belirtti. Dünyanın hızla 4. sanayi devrimine gittiğini dile getiren Işık, "Sanayi 4.0 devrimini KOBİ'lerle gerçekleştireceğiz."dedi. Detaylar haberimizde..

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, dünyanın yeni bir çağa doğru ilerlediğini, Türkiye'nin ilk 3 sanayi devrimini tribünden izlediğini belirtti. Dünyanın hızla 4. sanayi devrimine gittiğini dile getiren Işık, "Yeni Türkiye olarak 'Sanayi 4.0'ı tribünden izleyen bir ülke olmak istemiyoruz. Bu defa 'Sanayi 4.0'da rol alan, teknoloji üreten ve bu sayede hem ülkesini büyüten hem de ekonomisini garanti altına alan bir ülke olmak istiyoruz. Burada da önemli rollerden biri KOBİ'lerimizde olacak" şeklinde konuştu.

Bakan Işık, Başiskele'deki bir otelde düzenlenen Türk Ekonomi Bankası (TEB) KOBİ Akademi Programı'nda, TEB'in Kocaeli'de doğan bir banka olduğunu söyledi.

TEB'in başarılı ve güçlü bir banka olduğunu ifade eden Işık, bankanın KOBİ'lere finansman desteğinin yanı sıra kurumsallaşma ve markalaşmaları için de çaba gösterdiğini anlattı.

Işık, Türkiye'de 2 temel yanlış anlayış bulunduğunu dile getirerek, "Birincisi, 'parayı veren düdüğü çalar', ikincisi, 'benim aklım bana yeter' anlayışı. Geldiğimiz dünyada iki anlayışa da yer yok. Bu iki anlayış yeterli değil. TEB'i bu noktada tebrik ediyorum. TEB, sadece 'KOBİ'lere finansman sağlarım' demiyor. Dünyada ekonomilerin lokomotifi, itici gücü KOBİ'lerdir. Türkiye'ye ait bir gerçek değil, dünya ekonomilerinde serbest piyasa ekonomilerinde net bir gerçek" diye konuştu.

Haberin devamını okumak için:http://www.sanayi.gov.tr/NewsDetails.aspx?newsID=19001&lng=tr

Haberimizi KOBİ'lerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor