MÜSİAD 16. Ekonomi Basını Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu!

MÜSİAD'ın, ekonomi basınındaki başarılı gazeteci, yayın organı ve kuruluşların teşvik edilmesi amacıyla düzenlediği “Ekonomi Basını Başarı Ödülleri”nin 16’ıncısı 23 Şubat’ta Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’ın katılımıyla gerçekleşen törende sahiplerini buldu. Detaylar haberimizde..

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin, ekonomi basınındaki başarılı gazeteci, yayın organı ve kuruluşların teşvik edilmesi amacıyla düzenlediği “Ekonomi Basını Başarı Ödülleri”nin 16’ıncısı 23 Şubat’ta Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’ın katılımıyla gerçekleşen törende sahiplerini buldu.

Bu yıl 16.’sı gerçekleştirilen “MÜSİAD Ekonomi Basını Başarı Ödülleri” töreninde konuşan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, doğru bilgiye en hızlı şekilde ulaşmanın çok önemli olduğunu vurgulayarak, ekonomi basınına büyük görevler düştüğünü, basının piyasa ve politika yapıcılar arasında bir köprü olduğunu söyledi. Türkiye’nin üçüncü çeyrekte yakaladığı yüzde 4’lük büyüme oranı ile birçok ülkeyi geride bıraktığını ifade eden Elitaş, “İnşallah Orta vadeli programda 155,5 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşacağız. 2016 yılında cari açık/GSYH oranımızın %3,9'a gerilediğini hep birlikte göreceğiz ve bunun manşetlerini okuyacağız” dedi.

“Tüm dünya Türkiye’nin gücünü ve potansiyelini keşfetmeli”

Konuşmasına Pir Sultan Abdal’ın sözleriyle son veren Elitaş, “Gelecek yıllar ne getirirse getirirsin bizim yolumuz belli. Ekonomi politikalarımıza hiç durmadan devam edecek ve ülkemizi dünyanın en önemli ekonomilerinden bir haline getirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çevremizde yaşanan onca sıkıntıya, krize, istikrarsızlığa rağmen elde ettiğimiz başarılar, tüm dünyaya açık bir mesaj veriyor: Türkiye’nin Gücünü ve Potansiyelini Keşfet” diye konuştu.

"Hükümetler en önemli kararlarını böyle seçimsiz dönemlerde verir"

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ekonomi basınındaki başarılı haber, kuruluş ve programların ödüllendirildiği yarışmaya 100’e yakın başvurunun jüri tarafından değerlendirildiğini belirterek, bu yıl toplam 11 kategoride ödül verildiğini söyledi.

Ekonomi basınının, iş dünyasının sesi ve ekonominin önemli taşlarından olduğunu vurgulayan Olpak, 2016 yılının hem MÜSİAD, hem de Türkiye için önemli olacağını belirtti. Ekonomik ve siyasi küresel risklerin had safhaya ulaşmasına rağmen, Türkiye ekonomisinin çarklarının dönmeye devam ettiğini anlatan Olpak, “Tekrar yakalanan siyasi istikrarla, 2015'in üçüncü çeyreğinde de % 4 büyüdük. Önümüzdeki 4 yıla daha güvenli bakıyoruz. Açıklanan Orta Vadeli Program da, büyümeye devam edeceğimizin sinyalini veriyor. MÜSİAD Üyelerinin % 64'ünün de, 2016 yılının daha iyi geçeceğini düşündüğünü öğrendik. Ancak, ben, üyelerimizin % 64'lük olumlu bakışını yeterli bulmuyorum. Türkiye'nin, en yaygın Teşkilatı'na sahip STK'sı MÜSİAD olarak, hiçbir ayırım yapmadan, tüm iş dünyasına ve kamuya çağrı yapıyorum. Gelin, olumlu algıyı tüm yurda yaymak ve başarmak için hep birlikte daha fazla çalışalım” diye konuştu.

“Bu yıl altın kıymetinde”

Seçimsiz 4 yılın altın kıymetinde olduğunu ve en gerekli reformların ilk iki yılda gerçekleştirildiğini ifade eden Olpak “İnanıyorum ki, bu yılı gerektiği ölçüde verimli kullanabilirsek, meyvelerini uzun süre toplarız. Daha evvel hükümetimizden beklentilerimizi, dört başlık altında 'sosyal barış, siyasi barış, çalışma barışı ve ekonomik barış' diye paylaşmıştık. Hükümetin daha sonra açıkladığı Eylem Planı doğrultusunda, söz ve vaatlerini tam ve zamanında yerine getirmesi, hepimiz için çok önemli” şeklinde konuştu. Nail Olpak, bu yıl sonunda atılabilecek manşetlerle ilgili umutlu öngörülerini paylaşırken, Türkiye ekonomisinin 2016 sonunda önemli başarı hikayeleri yazabileceğini kaydetti.

“MÜSİAD'ın, yurtdışındaki teşkilatını arttırmaya devam ediyoruz”

Bu yıl, mevcut yurtdışı teşkilatına ilave olarak, Bükreş, Brüksel, Strasbourg, Bakü, Johannesburg, Sydney, Londra ve Tokyo MÜSİAD'ın açılışını yapacağını söyleyen Olpak, “Bunlara ilaveten, Afrika gezisinde, Fildişi Sahili MÜSİAD ve Nijerya MÜSİAD açılışlarımızı yaparak, üyelerimiz ve iş dünyamıza destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Ekonomi Bakanı Elitaş'a fidan dikim sertifikası takdim etti. Bakan Elitaş ve Olpak, MÜSİAD 16. Ekonomi Basını Başarı Ödülleri jüri üyelerine de sertifikalarını verdi.

MÜSİAD'ın ekonomi basınındaki başarılı haber ve programları ödüllendirdiği törende, bu yıl 11 dalda ödül verildi. Ödüle layık görülenler, ödüllerini Bakan Elitaş ve Olpak'ın elinden aldı.

16. MÜSİAD Ekonomi Basını Başarı Ödülleri

Ödül Kateorisi Kazanan Kişi/Kurum Kazanan Haber
Yılın Reel Sektör Haberi Sercan Akıncı (Dünya Gazetesi muhabiri) "4.5G'yi Tam Kapasite Kullanmak İçin 22.5 Milyar TL'lik Yatırım Şart"
Yılın Ekonomi Araştırma Haberi Ceyhun Kuburlu (Hürriyet Gazetesi muhabiri) "Futbolun Yeni İhracatçısı Türkiye"
Yılın Ekonomi Röportajı Şenay Büyükköşdere (Akşam Gazetesi)
"Çok Kötü Futbolcuydum Çok İyi Menajer Oldum"
Yılın Kulis Haberi Murat Palavar (Yeni Şafak) "Yerli için karar Ankara oldu"
Yılın Ekonomi Haberi Metin Can (Sabah Gazetesi)
"Engellinin Başkanı Sandalye Kralı Çıktı"
Yılın Ekonomi Köşe Yazarı Hatice Karahan (Yeni Şafak)
Yılın Ekonomi Yayını Derin Ekonomi Dergisi
Yılın Ekonomi Web Portalı www.bloomberght.com
Yılın Ekonomi Programı "NTV Para 10'da"
Jüri Özel ödülü Dünya Gazetesi
MÜSİAD Yönetim Kurulu Özel Ödülü Anadolu Ajansı

MÜSİAD Ekonomi Basını Başarı Ödülleri hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.musiad.org.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 2.374 kişi okudu.
Kategori: STK, Yarışma
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor