Online Girişimcilik Programı CaseCampus, Genç Girişimcileri Bekliyor!

Akbank Ana sponsorluğunda Endeavor Türkiye tarafından geliştirilen uygulamalı girişimcilik programı CaseCampus, girişimciliği bir kariyer seçeneği olarak düşünen tüm üniversite 3. – 4.sınıf ve lisansüstü öğrencilerini online eğitim platformları ve konferanslarla buluşturuyor. Detaylar haberimizde..

Akbank Ana sponsorluğunda Endeavor Türkiye tarafından geliştirilen uygulamalı girişimcilik programı CaseCampus, girişimciliği bir kariyer seçeneği olarak düşünen tüm üniversite 3.–4.sınıf ve lisansüstü öğrencilerini online eğitim platformları ve konferanslarla buluşturuyor.

İlkbahar ve sonbahar dönemi olarak yılda iki kez düzenlenecek CaseCampus Programı’nda, her dönem 100’er genç olmak üzere toplamda 200 genç Vaka Çalışmaları Programına ücretsiz katılabilecek. İlkbahar dönemi başvuruları 26 Şubat 2016 tarihine kadar online başvuru yoluyla kabul edilecek.

CaseCampus Nedir?

CaseCampus Vaka Çalışmaları Programı’nda her biri Türk girişimcilik ekosisteminde önemli başarılara imza atmış ve Endeavor Girişimci Şirketleri olan BuldumBuldum.com, Düğün.com, Rafinera ve SecureDrive’ın girişimcilerinin bugüne kadar yaşadıkları süreçler, zorluklar, başarılar ve mücadeleleri genç girişimci adaylarıyla paylaşılacak. Deneyimsel öğrenimi teşvik eden bir yöntemle girişimcilerin tüm öyküleri, yazılı vaka çalışmaları ve videolu anlatımlarla online bir platformda canlı forum tartışmaları ve İstanbul’da gerçekleşecek canlı konferanslarla sunulacak. Program içeriği Atılım, Bahçeşehir, Bilkent, Boğaziçi, Dokuz Eylül, İTÜ, İzmir Ekonomi, Koç, ODTÜ ve Özyeğin üniversitelerinden önde gelen girişimcilik eğitmenleri tarafından yönetilecek. Program bitiminde kendi iş fikrini hayata geçirmek isteyen seçili sayıdaki mezuna, MentorCampus ile Endeavor Türkiye Mentorları’ndan destek alma ve TalentCampus ile Endeavor Türkiye ağında yer alan VC ve melek yatırım ağları, start-up’lar ve inkübasyon merkezleri ile Akbank’ta öncelikli staj başvuru şansı tanınacak.

Program Amaçları

  • Gençlerien iyi uzman ve kaynaklarla buluşturmak,
  • Gençlerinuygulamalı öğrenme deneyimlerini zenginleştirmek,
  • Girişimcilik akademisyenlerini, farklı disiplinlerden gelen öğrencileri, girişimcileri ve ekosistemin önemli oyuncularını Girişimcilik Eğitimi Network’ü ortamında buluşturmak,
  • Günümüzün ve geleceğin inovatif iş dünyası liderlerini güçlendirmek,
  • Girişimciliği bir kariyer seçeneği olarak ele almaya destek vermek.

Başvuru Süreci

Program bu sene girişimcilik ekosistemiyle tanışmak ve hayallerini takip etmek isteyen bir  çok gence ulaşarak, ilk olarak bahar döneminde seçili 100 kişiye programdan ücretsiz faydalanma imkanı sunuyor. Nisan 2016’da başlayacak ve Haziran 2016’da tamamlanacak. Bu 8 haftalık maratona katılmak isteyen adaylar için başvurular, 26 Şubat 6 Mart 2016 tarihine kadar açık olacak.

Program, tüm üniversitelerin her fakülte ve bölümünden 30 yaşaltı lisans ve lisansüstü öğrencilerine açık olacak. Başvuru Formu’nu eksiksiz olarak dolduran ve kriterlere uygun tüm adaylarla Mart ayı boyunca yüzyüze ve telefon mülakatlarıyla değerlendirmeler devam edecek. CaseCampus Programı’na katılmaya hak kazananlar Nisan 2016’da duyurulacak.

Başvuru Kriterleri

  • Üniversite 3. veya 4. sınıf lisans öğrencisi veya lisansüstü öğrencisi
  • En fazla 30 yaşını doldurmuş olan (maximum 1986)
  • Kendi girişimini başlatmaya hevesli olan ya da girişimcilik ekosistemine ilgi duyan,
  • Nisan – Haziran 2016 arası devam edecek eğitim programının İstanbul’da gerçekleştirilecek üç adet konferansına katılabilecek olan,
  • Konferanslar dışındaki tüm programı online bir platform üzerinden takip edebilecek olan.

Unutmayın, CaseCampus Programı’nın son başvuru tarihi 26 Şubat 6 Mart 2016. CaseCampus Programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek ve başvuruda bulunmak isterseniz www.casecampus.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi girişimcilik ekosistemine ilgi duyan üniversite 3. veya 4. sınıf lisans öğrencisi veya lisansüstü öğrencisi girişimci adaylarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor