14. TESİD Yenilikçilik Yaratıcılık Ödülleri Sahiplerini Buldu!

Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD) tarafından bu yıl 14.’sü düzenlenen “TESİD Yenilikçilik Yaratıcılık Ödülleri”, FMV Işık Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Detaylar haberimizde..

Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD) tarafından bu yıl 14.’sü düzenlenen “TESİD Yenilikçilik Yaratıcılık Ödülleri”, FMV Işık Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

“Ülkemiz İnsanının Ortaya Çıkardığı Yenilikçi Ürünler Teşvik Edilmeli”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım, 14. TESİD Yenilikçilik Yaratıcılık Ödülleri'nde; “Dünyanın bilişim çağına girdiği bu dönemde, fikri mülkiyet sahipliği ve yenilikçiliğin son derece önem kazandığı bir dönemden geçiyoruz. Yaşanan bu süreçte ülkemizin de bu alanlarda söz sahibi olması, dünyada yaşanan gelişmelerden geri kalmaması ile birlikte katma değeri yüksek ürünlerin ve patent gelişmelerinin en yoğun yaşandığı elektronik sanayinde ülkemiz insanının ortaya çıkardığı yenilikçi ürünleri ödüllendirerek teşvik etmenizi takdirle karşılıyorum. Bu etkinliği organize edenleri, katılan tüm davetlileri, katılımcı firmaları ve ödüle layık görülen başarılı kurumları kutluyor, saygı ve selamlarımı iletiyorum” dedi.

“Sendromdan Kurtulmanın Çaresi İleri Teknolojilerde Katma Değer Üretmektir”

Ödül töreninin açış konuşmasını yapan Prof. Dr. Sıddık Yarman, TESİD Yenilikçilik Yaratıcılık Ödülleri’nin artık gelenekselleştiğini ve sektör adına önemli bir teşvik unsuru olduğunu belirterek tüm katılımcıları kutladı.

Yarman; “Ülkemizin orta gelir sendromundan kurtulmasının en temel prensibi; ileri teknolojilerde katma değer üretmektir. Bu konularda katma değer sağlamak ise ciddi ürünler tasarlayıp, araştırmalar yapıp ve bu tasarımların prototiplerini ortaya koyup dünyaya tanıtmakla, bunların seri üretimini gerçekleştirmekle ve dünya pazarlarına bu ürünleri satmakla olur.” dedi ve konuşmasına devam etti.

“Dünyada Sürekliliği Sağlayabilmek İçin Siyasi-Ekonomik-Askeri Güç”

“Dünya pazarlarında tutunmak sadece girişimcinin yapabileceği bir iş değil. Bu atılımı sağlayabilmek için üç temel ayağımızı sağlamlaştırmak gerekiyor. Bu ayaklar; siyasi, finansal ve askeri güç noktalarıdır. Ülkemizdeki siyasi istikrar, Türkiye’deki elektronik sanayicilerinin dünyada çok daha başarılı olmasını sağlayacaktır. Çünkü üretici, araştırmacı ve geliştiricilerin önünü açan, onlara yeni pazarlar sağlayan ve güç veren siyasi anlaşmalardır. Diğer bir unsur ise ekonomidir. Düzgün finansı olmayan bir altyapı veya sağlıklı finansal yapıdan uzak araştırma birimlerinin nitelikli teknoloji üretebilmesi mümkün değildir. Dünyaya açılabilmek için yeni ekonomik işbirlikleri ile sektörün desteklenmesi gerekmektedir. Uluslararası arenalarda sağlıklı adımlar atabilmek, dış pazarlarda uzun vadeli süreçlerde etkili olabilmek için bu iki unsur kaçınılmazdır. Üçüncü unsur ‘Askeri Yapı’dır. Bu üç ayağın yere sağlam basması, siyasi-ekonomik ve askeri güçlerin eşgüdümlü hareket etmesi gerekir. Siyasi, ekonomik ve askeri istikrar; güç kavramını oluşturur. Bu üç unsurda istikrarı eşzamanlı ortaya koyarak bölgemizde varlığımızı sürdürmeli, gücümüzü ortaya koymalıyız. Dünya dinamikleri her zaman bu şekilde çalışmaktadır. Dünyanın bir parçası olabilmek için bahsettiğimiz bu unsurların sürekliliğini sağlamalıyız.”

“Türkiye’deki Katma Değeri Yükseklere Çekmek İçin Dünyaya Yayılmak Zorundayız”

“TESİD olarak Türkiye’deki katma değeri yükseklere çekmek, dünyaya yayılmak zorundayız.Türkiye’deki elektronik sektörünün başarısını artırmak için büyük gayretler sarf etmemiz gerekiyor. Şirketlerimizi üretkenliklerini artırmak için gerekli desteği sağlamamız çok önemli. Tüm kıtalarda Türk varlığını sürdürmek için mücadele etmeliyiz. TESİD olarak görevimiz; ülkemizdeki ileri teknoloji üreten şirketlerin menfaatlerini gerek devlet nezdinde, gerekse uluslararası platformlarda en iyi şekilde korumaktır.”

“Sanayicilerle İşbirliği İçerisinde Çalışabilirsek, Başarılı Mezunlar Yetiştireceğimize İnanıyoruz”

Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Tekinay konuşmasında; “TESİD etkinliğine ev sahipliği yapmaktan çok mutluyum. Mühendisliğin diğer disiplinlere çok daha fazla yaklaştığı günler yaşıyoruz. Son yıllarda dünya çapında; bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik olmak üzere çok disiplinli bir yaklaşım ortaya çıktı. Biz elektronik mühendisleri olarak yaratıcılığa ne kadar önem verirsek, endüstriyel, elektronik ve yönetim tasarımını kucaklarsak; başarılı çözümler üretebileceğiz. Bir eğitim kurumu olarak sanayicilerle işbirliği içerisinde çalışabilirsek, başarılı mezunlar yetiştireceğimize inanıyoruz” dedi.

14. TESİD Yenilikçilik Yaratıcılık Ödülleri

Ödül
Firma
Ürün
Jüri Özel Ödülü
Karael
VIA-100G Entegre GPS / INS Sistemi
Kobi Dalında Verilen Ödüler
KOBİ Dalında Yenilikçi Ürün Ödülü Vemus NFC Özellikli 12 Tuşlu Elektronik Dolap Kilidi
KOBİ Dalında Ürün Geliştirme Süreci Ödülü Esen
Geniş Alan Gözetleme Sistemi
KOBİ Dalında Yenilikçiliğin Ticarileştirilmesi Ödülü Makelsan
MPC Serisi Yeni Nesil, Yüksek Hızlı Statik Voltaj Regülatörü
Büyük Firma Dalında Verilen Ödüler
Büyük Firma Dalında Yenilikçi Ürün Ödülü Aselsan
Aselsan HZR Suüstü Gemileri İçin Torpido Karşı Tedbir Sistemi
Büyük Firma Dalında Ürün Geliştirme Süreci Ödülü Arçelik
BEKO 300TR Yazar Kasa
Firma Dalında Yenilikçiliğin Ticarileştirilmesi Ödülü Netaş
Nova MSP Medya Güvenlik Platformu

TESİD ve TESİD Yenilikçilik Yaratıcılık Ödülleri hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.tesid.org.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor