Müsteşar Demir: “Ana Fikrimiz Her İşte Yerlilik”

Türkiye'nin kamu güvenliği alanındaki ağ altyapısının ve bilgi güvenliğinin en üst seviyeye taşınmasının amaçlandığı MİLAT Projesi için sözleşme imzalandı. MİLAT projesi, savunma sanayinin önemli Ar-Ge projelerinden biri olarak değerlendiriliyor. Detaylar haberimizde..

Türkiye'nin kamu güvenliği alanındaki ağ altyapısının ve bilgi güvenliğinin en üst seviyeye taşınmasının amaçlandığı MİLAT Projesi için sözleşme imzalandı. MİLAT projesi, savunma sanayinin önemli Ar-Ge projelerinden biri olarak değerlendiriliyor.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile bilişim teknolojileri şirketi Argela arasında Yazılım Tanımlı Ağ Teknolojilerinin Geliştirilmesi (MİLAT) Projesi sözleşmesi imzalandı. Törende konuşan Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, "Müsteşarlık bünyesinde yürütülen projelerdeki ana fikirlerden birisi, yapılan her işte mutlaka yerlilik oranının artırılması gibi bir idealdir" dedi. Siber güvenlik konusunun Müsteşarlığın gündemindeki bir konu olduğunun altını çizen Demir, söz konusu projeyle milli siber güvenlik politikalarının uygulanmasının sağlanabileceğine işaret etti.

Türkiye'de mobil teknolojilerin geleceğini şekillendirecek gelişmeler ve bu alandaki işbirliği olanaklarının tartışıldığı "4,5G'den 5G'ye geçiş ve Yerli Sanayinin Önemi Çalıştayı” ile "Yazılım Tanımlı Ağ (SDN) Teknolojilerinin Geliştirilmesi (MİLAT) Projesi" imza töreni SSM Nuri Demirağ Salonu'nda gerçekleştirildi.

Çalıştayda SSM Proje Müdürü Hikmet Kangal, NETAŞ İcra Kurulu Üyesi Öner Tekin ve Argela Genel Müdür Yardımcısı Selim Sarper de projeyi anlatan konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Müsteşar Demir ile ARGELA Genel Müdürü Bülent Kaytaz, MİLAT Projesi sözleşmesini imzaladı.

İki Yılda Tamamlanması Hedefleniyor

MİLAT Projesi, Türkiye'nin kamu güvenliği alanındaki ağ altyapısının ve bilgi güvenliğinin en üst seviyeye taşınmasının amaçlandığı önemli Ar-Ge projelerinden biri olarak değerlendiriliyor. Milli 5G ağ altyapısı ile bu alanda dışa bağımlılığı en aza indirmeyi hedefleyen projenin iki yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Proje tamamlandığında, Türkiye'nin kritik öneme sahip bilgi ve iletişim ağ altyapılarında ihtiyaç duyulan dinamik siber güvenlik ve savunma mekanizmaları için de önemli kazanımlar sağlanacak.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor