Tasarım Faaliyetleri de Artık Ar-Ge Faaliyetleri Gibi Desteklenecek!

TBMM Genel Kurulu'nda, araştırma ve geliştirmenin yanı sıra tasarımı da teşvik kapsamına alan tasarının birinci bölümü kabul edildi. Detaylar Haberimizde

TBMM Genel Kurulu'nda, araştırma ve geliştirmenin yanı sıra tasarımı da teşvik kapsamına alan tasarının birinci bölümü kabul edildi.

Temel kanun olarak ele alınan Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Tasarı'nın ilk bölümü, 1 ila 14. maddeleri kapsıyor. Kabul edilen bu maddelere göre, Araştırma Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun kapsamına, tasarım merkezlerinde çalışan tasarım personeli de dahil ediliyor.

Çalışan personelin niteliğini artırmak amacıyla doktora, yüksek lisans ve lisans mezunları için farklı oranlarda gelir vergisi istisnası getiriliyor. Bunun yanında temel bilimler alanları mezunlarının istihdamı de teşvik ediliyor.

Haberin devamını okumak için: http://www.sanayi.gov.tr/NewsDetails.aspx?newsID=18913&lng=tr

Haberimizi Ar-Ge ve tasarım faaliyetlerinde bulunan okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 4.094 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji, Girişimci Destekleri, KAMU
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor