GİV Akademi, KOSGEB Girişimcilik Eğitimleri İle Yeni Döneme Başlıyor!

Girişimci İşadamları Vakfı bünyesinde eğitim faaliyetlerine devam ve yeni bir yapılanma sürecine giren GİV Akademi, 2016 yılı süresince vereceği KOSGEB "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" serisine 9 Şubat'ta başlıyor. Detaylar haberimizde..

Girişimci İşadamları Vakfı bünyesinde eğitim faaliyetlerine devam eden ve yeni bir yapılanma sürecine giren GİV Akademi,  2016 yılı süresince vereceği KOSGEB "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" serisine 9 Şubat'ta başlıyor.

64. Hükümet Eylem Planı çerçevesinde işini kurmak isteyen girişimcilere ve gençlere KOSGEB ile sağlanan destek miktarları artırıldı. Yeni iş kuran girişimcilere 50 Bin TL hibe ve 100 Bin TL faizsiz uzun vadeli kredi desteğinden yararlanma imkanı getirildi. KOSGEB'in sağladığı bu desteklerden yararlanmanın ilk şartı ise 70 saat süren Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ne katılmış olmak.

GİV bünyesinde faaliyet gösteren GİV Akademi, KOSGEB'in bu alanda yetkilendirdiği sayılı STK yapılanmasından birisi olarak gençlere bu eğitimi alma imkanı sunuyor. Vakfın Bahariye Mevlevihanesi'ndeki merkezinde düzenlenecek olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 78 saatlik bir eğitim olup hafta içi toplam 10 gün ve 09.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

  • 18 yaşını dolduran herkes bu eğitime katılabilir.
  • Eğitimlerde devam zorunluluğu vardır.
  • Eğitim başvurularının bizzat Girişimci İşadamları Vakfı'na yapılması gerekiyor.

Eğitimi başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan girişimci adayları, işletmesini kurduktan sonra KOSGEB'e başvuruda bulunabiliyor ve uygun görüldüğü takdirde KOSGEB Destekleri'nden faydalanabiliyorlar.

Giv Akademi Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin İçeriği
Hafta Tarih Gün
Konu Eğitim Süresi
1.Hafta 9 Şubat 2016 Salı
  • Girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri
 8 Saat
10 Şubat 2016 Çarşamba
  • İş planı kavramı ve öğeleri (pazar araştırma, pazarlama planı)
 7 Saat
11 Şubat 2016 Perşembe
  • İş planı kavramı ve öğeleri (üretim planı, yönetim planı)
 7 Saat
2.Hafta 16 Şubat 2016 Salı
  • İş planı kavramı ve öğeleri (finansal plan)
  • İş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar
 8 Saat
17 Şubat 2016 Çarşamba
  • İş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları (pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan)
 8 Saat
18 Şubat 2016 Perşembe
  • İş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları (pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan)
 8 Saat
3.Hafta 23 Şubat 2016 Salı
  • İş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları (pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan)
 8 Saat
24 Şubat 2016 Çarşamba
  • İş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar
 8 Saat
25 Şubat 2016 Perşembe
  • İş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar
 8 Saat
Toplam:  70 Saat
Destek Modülü
4.Hafta 1 Mart 2016 Salı
  • Girişimci doğulmaz Girişimci olunur (Girişimcilik örnekleri, girişimci kimlik, taklitle değil tatbikle öğrenme, firmaların iç ve dış parametreleri, Girişimcilere film ve kitap okuma listeleri)
 8 Saat
Toplam:  78 Saat

Eğitime Nasıl Katılabilirsiniz?

GİV ve KOSGEB ortaklığında GİV Akademi tarafından düzenlenecek ve 9 Şubat'ta başlayacak Girişimcilik Eğitimlerine katılmak isteyen girişimci adayları GİV Akademi yetkilisi Özkan Kırımlı Bey ile 0212 418 60 18 ve 0533 577 73 72 nolu telefonlardan iletişime geçebilirler.

GİV Akademi Hakkında

Girişimci İşadamları Vakfı Girişimcilik Akademisi (GİV Akademi); başta GİV üyeleri ve networkü olmak üzere, tüm girişimcilere ihtiyaçları olan bilgi ve tecrübeleri paylaşmak amacıyla kurulmuş olup; iş dünyasının pratik, acil ihtiyaçlara yönelik bilgi, beceri, satış, pazarlama, yönetim tecrübelerine destek olacak, gelişimlerini sağlayacak seminerler, konferanslar ve kalıcı eğitimler yapmakta ve bu birikimlerin, eğitimlerin diğer girişimci insanlara ulaşmasını sağlamaktadır.

Girişimci İşAdamları Vakfı hakkında bilgi edinmek istiyorsanız ilgili haberimizi okuyabilir ya da www.giv.org.tr'yi inceleyebilirsiniz.

Haberimizi "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri"ne katılarak işini kurmak ve KOSGEB'in desteklerinden faydalanmak isteyen tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor