KOSGEB Destekleri ile 22 Bin 350 Girişimci Kendi İşinin Patronu Oldu!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "KOSGEB Girişimcilik Destek Programı kapsamında, eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını alan 380 bin kişi arasından bugüne kadar 22 bin 350 girişimci KOSGEB desteğiyle işletmesini kurdu ve kendi işinin patronu oldu" dedi. Detaylar Haberimizde..

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, KOSGEB Girişimcilik Destek Programı kapsamında, bugüne kadar 380 bin kişinin uygulamalı girişimcilik eğitimlerini tamamlayarak, girişimcilik sertifikası aldığını belirterek, "Sertifikalarını alan 380 bin kişi arasından bugüne kadar 22 bin 350 girişimci KOSGEB desteğiyle işletmesini kurdu ve kendi işinin patronu oldu" dedi.

Işık, KOSGEB desteklerine ilişkin açıklamalarda bulundu. KOSGEB'in girişimcilik desteğinden faydalanan girişimci sayısının her geçen yıl daha da arttığına dikkati çeken Işık, bu sayının;

  • 2011 yılında 2 bin 397,
  • 2012'de 4 bin 969,
  • 2013'te 8 bin 66,
  • 2014'te 10 bin 199,
  • 2015 yılında ise 11 bin

olduğunu söyledi.

Fikri Işık, Türkiye'deki girişimci sayısını arttırmak için gayret gösterdiklerini dile getirerek, kendi işinin patronu olmak isteyenlere, desteklerden yararlanmaları konusunda çağrıda bulundu.

"Destekler bir nevi başlangıç sermayesi niteliğinde" ifadesini kullanan Işık, revize edilen Girişimcilik Destek Programı ile yeni girişimcilere verilen desteğin hibe kısmının 30 bin liradan 50 bin liraya, sabit yatırım desteği adı altındaki faizsiz kredi desteğinin ise 70 bin liradan 100 bin liraya çıkarıldığını bildirdi.

Girişimcilik Destek Programı kapsamında bugüne kadar 380 bin kişinin uygulamalı girişimcilik eğitimlerini tamamlayarak girişimcilik sertifikası aldığını belirten Işık, sertifikalarını alan 380 bin kişi arasından da bugüne kadar 22 bin 350 girişimcinin KOSGEB desteğiyle işletmesini kurduğunu ve kendi işinin patronu olduğunu söyledi.

Işık, KOSGEB Girişimcilik Destek Programı'nda kadın, gazi, birinci derecede şehit yakını veya engelli girişimciye pozitif ayrımcılık uyguladıklarını ve destek oranlarında artı yüzde 20 avantaj sağladıklarını anlattı.

Yeni Girişimci Desteği oranları hakkında bilgi veren Işık, "Destekleme oranı birinci ve ikinci bölgeler için yüzde 60, girişimcinin kadın veya özürlü olması halinde yüzde 80 olup, üçüncü, dördüncü, beşinci ve altıncı bölgelerde bu oran yüzde 70, girişimcinin kadın veya özürlü olması halinde ise yüzde 90 olarak uygulanıyor" şeklinde konuştu.

KOSGEB Girişimcilik Destek Programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.kosgeb.gov.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Sanayi Bakanlığı kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 7.454 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, KOBİ, KAMU
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor