İTÜ GATE Teknoloji Girişimlerini 3. Kez Amerikalı Yatırımcılarla Buluşturuyor!

İTÜ ARI Teknokent’in teknoloji firmalarının Amerika pazarına açılmasını destekleyen “İTÜ GATE Uluslararası Hızlandırma Programı” üçüncü kez düzenleniyor. Programa katılmaya hak kazanan dokuz teknoloji firması, Amerika’da kalacakları 1 aylık süre boyunca müşteri ve yatırımcılarla bir araya gelecek.

İTÜ ARI Teknokent’in teknoloji firmalarının Amerika pazarına açılmasını destekleyen “İTÜ GATE Uluslararası Hızlandırma Programı” üçüncü kez düzenleniyor. Programa katılmaya hak kazanan dokuz teknoloji firması, Amerika’da kalacakları 1 aylık süre boyunca müşteri ve yatırımcılarla bir araya gelecek.

ITU GATE ile 27 firma Amerika’ya açıldı

Programa dahil olan firmalar perakende sektöründen, çağrı merkezlerine, sigortadan gayrimenkule kadar birçok alanda teknoloji çözümleri üretiyor. Türkiye’de aldıkları iki aylık eğitimin ardından, programın Amerika ayağında İTÜ ARI Teknokent’in ofislerinin yer aldığı Amerika’nın önemli girişimcilik merkezleri Chicago 1871 ve San Francisco Galvanize’da yatırımcı ve potansiyel iş ortaklarıyla buluşuyor.

İTÜ ARI Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Deniz Tunçalp, konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu: “İTÜ ARI Teknokent olarak, öncelikli hedefimiz ülkemizin girişimcilik alanındaki gelişimine destek vermek ve bu projeleri uluslararası platformlarda tanıtmak. Bundan önce iki defa düzenlediğimiz programda firmalarımız önemli başarılar elde etti. Program ile şimdiye kadar 8 ITU GATE firması USA’da şirketlerini kurdu ve ticari faaliyetlerine başladı. Bu dönem giden dokuz firmamızın da önemli işbirlikleri kuracağına inanıyoruz. Türkiye’nin örnek gösterilen destek programlarından biri haline gelen İTÜ GATE Uluslararası Hızlandırma Programı’nı önümüzdeki yıllarda da sürdürerek, daha fazla firmamızın uluslararası arenada yer alması için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

İTÜ GATE Uluslararası Hızlandırma Programı’na Katılmaya Hak Kazanan Dokuz Firma

1- Alotech: Bulut hizmetleriyle çağrı merkezlerine esneklik, maliyet avantajı, yönetim ve kullanım kolaylığı kazandırmayı hedefliyor.

2- OBASE: Detailer adlı ürünüyle perakende sektöründe , stok fazlasını azaltma, satış, müşteri sayısı, müşteri sürekliliği, işgücü verimliliğini artırmayı amaçlıyor.

3- ODC İş Çözümleri Danışmanlık Ticaret AŞ: SmartMessage ürünü ile kullanıcıların tek bir ara yüz üzerinden tüm kampanyalarını yönetebileceği, veritabanında etkin bir filtreleme ile grup mesajlarını anında veya zaman planlı gönderebileceği ‘’merkezi’' bir çözüm sunuyor.

4- Mekansal İşler: UrbanStat platformu ile sigorta, gayrimenkul ve mekansal analitik sektörlerinde büyük kurumların maliyetlerini düşürmeyi planlıyor.

5- LA Software Group: Şirketlerin maliyetlerini optimize etmesini, karlılıklarını artırmasını ve hızlı değer yaratımını sağlayan uzman çözümler sunuyor.

6- Wordego: İnternet reklamcıları ve web yayıncılarının gerçek zamanlı dijital reklam alışverişi yapabilmelerini sağlayan bir online reklam networkü sunuyor.

7- SFS AŞ: Sigorta Sektörü için yazılım geliştirme, danışmanlık ve bilişim hizmetleri sağlıyor.

8- BARN Teknoloji Ticaret AŞ: Geliştirdiği 10xZone ürünü ile gıda sektöründe yer alan küçük ölçekli firmalara yönelik sadakat ve ödül programları düzenleyerek, müşteri bağlılığını artırmayı hedefliyor.

9- Monument Labs, Inc.: Monument, resim ve videoların tek bir yerde depolanarak otomatik organize edilmesini sağlayan bir akıllı depolama ürünü sunuyor.

İTÜ GATE Uluslararası Hızlandırma Programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isteyen okurlarımız www.itugate.com web adresini ziyaret edebilirler.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 2.958 kişi okudu.
Kategori: Eğitim / Üniversite, Uluslararası, Yatırım
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor