Girişimciler, API İle İş Modelleri 14 Ocak'ta Mobil İstanbul'da Konuşulacak!

Mobil Istanbul, 2016 yılında da Türkiye ‘de daha fazla ve daha başarılı uygulama geliştirilmesine katkı sağlamaya devam ediyor. Mobil Istanbul, 2016 yılının ilk etkinliğini 14 Ocak 2016 Perşembe günü “API ‘ler ile İş Modelleri” konusu üzerine gerçekleştirecek. Detaylar haberimizde..

Mobil Istanbul, 2016 yılında da Türkiye ‘de daha fazla ve daha başarılı uygulama geliştirilmesine katkı sağlamaya devam ediyor. Mobil Istanbul, 2016 yılının ilk etkinliğini 14 Ocak 2016 Perşembe günü “API'ler ile İş Modelleri” konusu üzerine gerçekleştirecek.

Mobil Istanbul, İnternet ve telekomünikasyon sektörleri başta olmak üzere mobil teknolojilerle ilgilenen insanların ve şirketlerin toplandığı, tanıştığı ve tartıştığı bir platform olma özelliği taşıyor.

14 Ocak 2016 Perşembe akşamı saat 19:00‘da Starters Hub‘da gerçekleşecek olan etkinlikte Turkcell'den Bircan Ergür ve Apiplug'dan Berk Taner konuşmacı olarak yer alacak.

API ile İş Modelleri

Şirketlerin büyük bölümünde IT departmanlarının esas odaklandığı alan şirket için hizmetler ve sistemler üzerine oluyor. Ancak Firmaların ellerinde bulundurduğu veri ve yetenekleri dışarıya açmaları kendi değerlerini yükseltmenin yanı sıra çapraz platformların avantajları ile kazan-kazan anlayışıyla tüm ekosisteme fayda sağlanabildiği yeni bir ekosistem oluşturma fırsatı sunuyor.

Son yıllarda büyüyen API ekosistemine ve API'ler ile büyüyüp unicorn haline gelen startuplara bakıldığında firmaların ellerindeki veriyi harici developer ve şirketlerle paylaşmalarının kendi işlerinin de tahmin edilemeyecek hızlarda büyümesine yardımcı olacağını görüyoruz.

Günümüzde çok farklı API iş modelleri mevcut. Kabaca şu modellerden bahsedebiliriz;

  • Bedava
  • Developerın ödediği
  • Developera ödeme yapıldığı

Firmalar hangi API iş modelinin kendileri için uygun olduğunu, işleri için hangi amaçları olduğu ile doğru orantılı. Amaç marka bilinirliği arttırmak da olabilir ya da 3rd parti servisler ile gelir arttırmak da.

Mobil Istanbul, 14 Ocak 2016 tarihinde gerçekleştireceği bu etkinliğinde API İş modelleri ve bu modellerin nasıl uygulanacağı üzerine konuşulacak.

Program Akışı

14 Ocak 2016 Perşembe
19:00-19:15 Kayıt & Tanışma
19:15-20:00

API Bakış Açısı ile Farklı İş Modelleri

  • Bircan Ergür (Business Analist @Turkcell) 
Firmaların ellerinde bulundurduğu veri ve yetenekler, kendi değerlemelerini yükseltmenin yanı sıra, artık dışarıya açılarak da ek değerlere dönüşüyor. Bu sayede çapraz platformların avantajları kazan-kazan anlayışıyla yeni iş modelleri doğuruyor. Bu konuşmada farklı iş modellerini ve örnekleri konuşulacak.
20:00-20:15 Ara
20:15-21:00

API, Microservice ve IoT - Dünyayı birbirine nasıl bağlarız?

  • Berk Taner (Cofounder @Apiplug)
Mobil ve Web uygulamalarının birbirleriyle konuşmasını sağlayan teknolojilere ve günümüzdeki duruma genel bir bakış. SOA ve IoT arasında yaşanan gelişmeler, probleme farklı yaklaşımlar ve mobil geliştiricilerin uyum sağlaması için gerekli araçlar anlatılacak.

Unutmayın, “API'ler ile İş Modelleri” konulu etkinlik 14 Ocak 2016 Perşembe akşamı saat 19:00‘da Starters Hub‘da gerçekleştirilecek.

Mobil Istanbul hakkında daha fazla bilgi için www.mobilistanbul.com web adresini ziyaret edebilir, platformun paylaşımlarını facebook, twitter ve linkedin hesaplarından takip edebilirsiniz.

Haberimizi mobil bilişim sektöründe faal olan girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor