SUCOOL 2016 Hızlandırma Programı Girişimcileri Bekliyor!

Katma değer yaratan, teknoloji-arge-inovasyon bazlı, gerçek bir ihtiyacı karşılayan girişimcilerin projelerini hayata geçirmeleri için destek veren SUCool; 2016 döneminde yeni girişimcileri bekliyor. Detaylar haberimizde..

Katma değer yaratan, teknoloji-arge-inovasyon bazlı, gerçek bir ihtiyacı karşılayan girişimcilerin projelerini hayata geçirmeleri için destek veren SUCool, 2016 döneminde yeni girişimcileri bekliyor. Son başvuru tarihi 15 Ocak 2016!

SUCOOL; teknoloji ve inovasyon içeren girişimleri erken aşamalarında desteklemeye başlayan 6 aylık bir hızlandırma programdır. Seçilen ekipler ilk aşamada  girişimcilerin bilmesi gereken herşeyi içeren bir eğitimden geçerler, sonrasında birebir mentörlük alır ve yazın global programlara bursla gönderilme imkanına ulaşırlar.

Bir girişim kurarken ürünü, iş modelini, ekibi ve kaynakları doğru kurgulamak başarı için en önemli faktördür. SU Kur döneminde girişimciler bu kurguyu oluşturur, SU Yap döneminde iş modelini teyit etmek ve prototip oluşturmak üzere yol haritalarını icraya başlarlar, SU Sat döneminde de projelerini ekosisteme tanıtırlar.

-İlk Aşama: SU KUR

Şubat – Mart aylarında girişimciler SUKur eğitim ve mentorluk döneminde girişimciler doğru pazara doğru ürünü doğru ekiple doğru iş modeliyle kurgulamayı öğrenirler.

  • Fikir – Pazar - İş Modelini Kur: Müşteriler kim & mevcut ekosistem nasıl işliyor? Sürdürülebilir ve tercih edilmeyi sağlayacak fark ve fayda yaratacak bir ürün-müşteri uyumu keşfet. Sürdürülebilir bir iş modeli kurgula (birim ekonomisi, müşteri maaliyeti, müşteri değeri, başlangıç çarklarını döndürme, başa baş noktası, son nokta).
  • Ürün & Yol Haritası Geliştir: Kurgulanan ürün ve iş modelini test edip geliştirecek doğru metrikleri ve bunu sağlayacak asgari ürün prototipini (MVP) geliştir.
  • Kaynak Bul & Yönet: Nasıl ortak bulunur, ekip ve firma kurulur ve yönetilir. Nasıl finanse edilir (aile arkadaşlar, devlet destekleri, melek yatırım). Nasıl 3-6-9 aylık yol haritası oluşturulur.

Eğitim programı hakkındaki detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

-İkinci Aşama: SU YAP

Mart-Mayıs aylarında SUYap döneminde girişimciler oluşturulan planı mentorların destekleriyle icra ederler ve planı öğrendikleriyle geliştirirler.

-Üçüncü Aşama: SU SAT

Haziran ayında SU Sat döneminde girişimciler geldikleri aşamayla ilgili ekosisteme ve yatırımcılara sunum yapar; MIT, Singapur Üniversitesi Girişimcilik Kampı ve Silikon Vadisi'nde girişimlerini tanıtma fırsatı elde ederler.

Tekno girişimciler, SUCool 2016 Dönemi Başvuruları Açıldı

Teknoloji ve inovasyon içeren girişiminizi SUCOOL Ön Kuluçka Merkezi'nin 2016 döneminde hızlandırın. SUCOOL ile bir girişimcinin bilmesi gereken herşeyi öğreten bir eğitim programından sonra 50+ mentörden birebir destek alabilir ve global girişimcilik programlarına katılabilirsiniz.

SUCOOL'un Başarı Hikayelerine Birkaç Örnek

  • 2013 yılında semantik sosyal medya analizi yapan Somatech firması Haziran-Ağustos aylarında MIT GFSA programına katılmış ve $15,000 ödül kazanarak dönmüş.
  •  2013 yılında robot ve drone kontrol sistemleri hazırlayan Inovatink firması COLEPO projesiyle Temmuz ayında Singapur Üniversitesi Girişimcilik Kampı'nda katıldığı yarışmada 1. olmuş.
  • Surgitate isimli şirket SUCool tarafından iş planı desteği almış ardından 2014 yılında FarPlas ve Inovent ortaklığında yatırım almış.
  • Whispto, Türkiye'nin ilk sosyal medya platformu olarak 2014 Silikon Vadisi gezisi ve sonrasında SUCool'un desteğini almış ardından yatırım almış.
  • 2014 mezunlarından Maşinga ve Greenoscope.com da yatırım alarak yollarına devam etmişler.
  • 2015 senesinde 20 proje desteklenmek için seçilmiş, 2015 Mayıs'ında 5 girişimci 2 haftalık Boston-MIT turunda hızlandırıcı, girişimci ve yatırımcılarıyla tanışmış ve bir demo day'de projelerini anlatmışlar.
  • 2015 girişimcilerinden 7'si firma kurmuş, 5'inin yatırımcılarla görüşmeleri halen devam ediyor.

Unutmayın, SUCOOL Hızlandırma Programı'nın son başvuru tarihi 15 Ocak 2016.

SUCOOL hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz sucool.sabanciuniv.edu web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi teknoloji-arge-inovasyon tabanlı projelerini hayata geçirmek isteyen girişimci adayı okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor