TET Ar-Ge Proje Pazarı'na Başvurular 12 Şubat’a Kadar Devam Ediyor!

Türkiye’nin teknolojideki gücünü temsil eden TET’in geleneksel hale getirdiği Elektrik, Elektronik ve Bilişim temalı TET Ar-Ge Proje Pazarı'na başvurular devam ediyor. Bu yıl beşincisi düzenlenecek etkinliğin son başvuru tarihi 12 Şubat 2016. Detaylar haberimizde..

Türkiye’nin teknolojideki gücünü temsil eden TET’in geleneksel hale getirdiği Elektrik, Elektronik ve Bilişim temalı TET Ar-Ge Proje Pazarı'na başvurular devam ediyor. Bu yıl beşincisi düzenlenecek etkinliğin son başvuru tarihi 12 Şubat 2016.

TET AR-GE Proje Pazarı vasıtasıyla Elektrik Elektronik ve Bilişim Sektörü’nün yüksek katma değerli üretim yapabilmesi, ihracatının sürdürülebilir kılınması, Üniversite-Sanayi işbirliği kültürünün yaygınlaştırılması amacı ile AR-GE projesi yapmak isteyen sanayi kuruluşlarının temsilcileri, üniversiteler, AR-GE kuruluşları ve teknopark çalışanları ile araştırmacıları bir araya getirerek aralarındaki iletişimi artırmak, AR-GE destek programlarına başvurulmasına destek olmak, sanayii ihtiyaçları ile buluşmaya katkı sağlayacak ortak proje önerilerinin oluşturulması hedeflenmekte.

Türkiye’nin teknolojideki gücünü temsil eden TET’in geleneksel hale getirdiği ve Proje Baharı olarak da anılan etkinlikte;

  • Bilgi ve İletişim Teknolojisi Uygulamaları,
  • Çevre ve Enerji Verimliliği Uygulamaları,
  • Enerji Üretim, İletim ve Dağıtımına Yönelik Uygulamalar
  • Diğer Elektrik Elektronik Uygulamaları

olmak üzere 4 farklı kategoride projeler yarışacak.

Geçtiğimiz yıl 500 proje başvurusunun alındığı Proje Baharı’nda bu sene ön elemeden geçen projeler, 6 Nisan 2016 tarihinde Harbiye Askeri Müze’de düzenlenecek etkinlikte sergilenecek. Gün boyu sürecek panellere de ev sahipliği yapacak etkinlik boyunca proje sahipleri, yatırımcılar, iş adamları, sanayiciler, kuluçka merkezleri ve teknokentler ile buluşma imkânı bulacak. Aynı günün akşamı gerçekleşecek ödül töreninde ise her kategoride ilk üçe giren projelere toplamda 150 bin TL ödül dağıtılacak. Bu sene ilk defa kuluçka merkezleri de Proje Baharı'na destek veriyor. Kuluçka merkezleri kendi seçtikleri projeleri kuluçka programlarına doğrudan alarak projelerin ticarileşmesine katkıda bulunacaklar. Geçtiğimiz yıllarda Proje Baharı’na katılarak başarı gösteren ve ticarileşen projeler de etkinlik günü sergi alanında oluşturulan başarı tünelinde sergilenecek.

TET Ar-Ge Proje Pazarı Yürütme Kurulu Başkanı Atilla Eren, Proje Baharı’nın yeni ve uygulanabilir fikri olan girişimciler için önemli bir fırsat yarattığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Ar-Ge’ye en fazla yatırım yapan sektörlerin başında geliyoruz. Türkiye’de başarılı girişim örneklerinin artacağına inanıyoruz ve gerçekleşmesi için de üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Etkinliğimize katılanlar projelerini tanıtmanın yanı sıra önemli bir network yaratma imkânına sahip oluyor. Bu yönüyle ödül odaklı bir yarışmanın ötesinde bir anlamı var.”

Unutmayın, Tet Proje Baharı etkinliğine başvuruda bulunmak isteyenler, 5 Ekim 2015 itibariyle başlayan başvuru işlemlerini 12 Şubat 2016 tarihine kadar gerçekleştirebilirler.

TET Proje Baharı ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve başvuru koşullarını öğrenmek için www.tetprojepazari.org web adresini ziyaret edilebilirsiniz.

Haberimizi elektirik, elektronik ve bilişim sektöründeki ar-ge'ci ve girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor