4 Yılda 7 Milyon TL Destek Veren İTÜ Çekirdek, Yeni Girişimcilerini Bekliyor!

İTÜ ARI Teknokent bünyesinde 2012 yılında faaliyete geçen ve bugüne kadar girişimcilere 7 milyon TL’yi aşan destek sağlayan Türkiye’nin en önemli girişimcilik destek projelerinden İTÜ Çekirdek’te, 2016 yılı başvuruları başladı. Detaylar haberimizde..

İTÜ ARI Teknokent bünyesinde 2012 yılında faaliyete geçen ve bugüne kadar girişimcilere 7 milyon TL’yi aşan destek sağlayan Türkiye’nin en önemli girişimcilik destek projelerinden İTÜ Çekirdek’te, 2016 yılı başvuruları başladı.

Teknoloji tabanlı bir ticari ürün ve hizmete dönüşebilir fikri ya da projesi olan “her yaştan” girişimcinin katılabildiği İTÜ Çekirdek’e, başvurular;

  • Genel Kategori,
  • Bulut Bilişim Kategorisi,
  • Otomotiv Teknolojileri Kategorisi

olmak üzere üç farklı alanda yapılabilecek.

İTÜ Çekirdek’e, 2015 yılında toplam 3.900 proje başvurusu yapıldı. İTÜ Çekirdek paydaşı kurum ve kuruluşlar tarafından İTÜ Çekirdek BIG BANG 2015’te 20 firmaya toplam 1.2 milyon TL’lik ödül ve 1.5 milyon TL değerinde bulut bilişim altyapısı fonu dağıtıldı.

Fikirlerini işe dönüştürmek ve şirketlerini kurabilmek için bu yarışa katılmak isteyen girişimciler İTÜ Çekirdek’e 15 Ocak 2016 tarihine kadar başvuru yapabilecek.

İTÜ Çekirdek hakkında daha detaylı bilgi edinmek ve başvuruda bulunmak isteyen okurlarımız www.itucekirdek.com web adrsini ziyaret edebilirler.

Haberimizi teknoloji tabanlı bir ticari ürün ve hizmete dönüşebilir fikri ya da projesi olan tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor