KOSGEB 4. KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri Sahiplerini Buldu!

KOSGEB ile geleneksel hale gelen KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri’nin 4.süne yine binlerce başvuru yapıldı. Yapılan başvurular arasından 3 aşamalı değerlendirmeler sonucu belirlenen 9 kategorinin birincilerine ödülleri verildi. Detaylar Haberimizde

KOSGEB ile geleneksel hale gelen KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri’nin 4.süne yine binlerce başvuru yapıldı. Yapılan başvurular arasından 3 aşamalı değerlendirmeler sonucu 9 kategoride toplamda 41 işletme finale kaldı. Finale kalan işletmeler arasından ise her kategorideki birinciliği alan işletmeler ödüle layık görüldü.

T.C. Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun katılımları ile Ankara ATO Congresium’da gerçekleştirilen KOSGEB 4. Kobi ve Girişimcilik Ödül Töreni'nde  ödüller sahiplerini buldu.

Ödül Töreni, T.C. Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Halk Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, çok sayıda Milletvekili, Kamu Kurum ve Kuruluş temsilcileri ile çok sayıda davetlinin katılımları ile gerçekleştririldi.

Dokuz kategorinin birincileri, ödüllerini T.C. Başbakanı Ahmet Davutoğlu ile Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve KOSGEB Başkanı Recep Biçer'in elinden aldılar.

"KOSGEB, Girişimcilerin de Destekçisi Haline Geldi"

Ödül Töreninde, KOSGEB Başkanı Recep Biçer; 25 yıldır KOBİ'lerin öncüsü olan KOSGEB'in, bugün girişimcilerin de destekçisi haline geldiğini söyledi.

Bugün 4'üncüsü gerçekleştirilen KOBİ ve Girişimcilik ödülleri'nin yeni girişimcilere cesaret verdiğini dile getiren Biçer, söz konusu ödüller için de aday başvurularının her yıl arttığını ifade etti. Biçer, finalistlerin bu yıl 22 ayrı ilden çıktığını belirterek, ödül alacakları tebrik etti.

Bu organizasyonla KOBİ ve Girişimcilerin; Devletin elinin omuzunda olduğunu görerek geleceğe daha umutla bakabildiklerini belirten Başkan Biçer; “Bizler de millete hizmet yolunda çabalarken ülkenin her bir köşesinde bu çabaların karşılığını görmekle gurur duyuyor ve her geçen gün daha fazlası için çalışıyoruz.” dedi.

Törende finalist olarak yer alan 41 girişimciyi ve Türkiye'nin kalkınmasına katkı sağlayan tüm girişimcileri tebrik eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise, Türkiye'nin 2002 yılından bu yana büyük bir başarı hikayesine imza attığını dile getirdi. Işık, bu hikayenin gerçek kahramanlarının KOBİ'ler, esnaf ve girişimciler olduğunu söyledi.

T.C. Başbakanı Ahmet Davutoğlu’da; KOBİ'lere, girişimcilere aktarılan kaynakların ülkeye yatırım, üretim, istihdam, ihracat ve vergi olarak geri döndüğünü söyledi.

Destek miktarlarını, nicelik bazında arttırdıkları gibi 2010 yılında oluşturulan yeni destek modelleriyle nitelik bazında da geliştirdiklerini anımsatan Davutoğlu, Ar-Ge, kümelenme, nitelikli istihdam, borsaya açılma, kurumsallaşma, markalaşma gibi alanlara yönelik özel destek programları oluşturduklarını dile getirdi.

Girişimcilik eğitimi alanlara KOSGEB aracılığıyla hibe destekler ve çok uygun şartlarda kredi imkanları sağladıklarına değinen Davutoğlu, bu imkanların her bir girişimci tarafından bilinmesi ve kullanılmasının hayati önem taşıdığını vurguladı.

"Bu Desteği Herkese ve Her İş Fikrine Veriyoruz"

Davutoğlu, son 4 yıl içinde girişimcilik eğitiminden yararlananların sayısının 380 bine ulaştığına dikkati çekerek, "22 binden fazla kardeşimiz, KOSGEB desteğinden yararlandı ve kendi işini kurdu. KOSGEB hem bir destek kurumu, aynı zamanda bu yolla bir eğitim kurumu haline dönüştü" dedi.

Gençlere; 50 bin lira hibe ve 100 bin lira faizsiz kredi sözü verdiklerini anımsatan Davutoğlu, "Seçim döneminde verdiğimiz sözlerden birisi, kendi işini kuran gençlerimize 50 bin lira hibe, 100 bin lira faizsiz kredi vermekti. Hamdolsun sözümüzü, eylem planı açıklandıktan sonra ilk hafta içinde tuttuk ve uygulamaya başladık. Yeni hükümetin kurulmasından birkaç hafta sonra bütün diğer vaatlerimizle birlikte bu vaatlerimizi de gerçekleştirmiş olduk. Bir iş fikri, projesi olan herkesi, özellikle de gençlerimizi bu destekten yararlanmaya, kendi işlerini kurmaya davet ediyorum. Bu desteği herkese ve her iş fikrine veriyoruz" dedi.

Dünya'daki en önemli meselelerden birinin "genç istihdamı" olduğunun altını çizen Davutoğlu, "Her türlü güvenlik tedbirini alsanız, en güçlü güvenlik ve demokratik alt yapıya sahip olsanız dahi eğer gençleriniz iş sahibi değilse her an sosyal patlama riski söz konusudur. İşte Avrupa'da, ekonomik kriz esnasında sokaklara inen gençleri görünüz. İşte siyasi krizler dolayısıyla sistemin çökmesi nedeniyle bir çok komşu ülkede yaşanan ve gençlerin iş bulamamasından kaynaklanan krizleri görünüz. Ulusal güvenliğimizin ve kalkınmamızın en önemli hedeflerinden biri, her bir gencimizi iş sahibi yapmaktır." dedi.

Başbakan Davutoğlu, gençlere yönelik projeleri hayata geçirirken hem gençlerin iş sahibi olmasını, ekonomik kalkınmaya katkıda bulunmasını hem de huzurlu ve mutlu bir geleceğe kendilerini hazırlamalarını temin etmeye çalıştıklarını vurguladı.

Tekno Girişim Sermayesi Desteği

Üniversite mezunu gençlerin teknolojik fikirlerini ürüne dönüştürmeleri için "Tekno Girişim Sermayesi Desteği"ni verdiklerini hatırlatan Davutoğlu, "İnşallah bu destek kapsamında verdiğimiz 100 bin liralık desteği de kısa süre içerisinde 150 bin liraya çıkarıyoruz. Yeter ki gençlerimizin bir hayali, bir rüyası, fikri, projesi olsun, biz onların her zaman yanında olduk, bundan sonra da olacağız" diye konuştu.

“KOBİ Gelişim Destek Programı Başladı”

KOSGEB ile "KOBİ Gelişim Destek Programı"nı da başlattıklarının müjdesini veren Davutoğlu, "Bu program ile ulusal, bölgesel ve sektörel ihtiyaçlara göre, yıl içinde çeşitli çağrılara çıkacağız. KOBİ'lerimize yönetim, üretim, tanıtım, teknoloji, finansman, iş gücü eğitimi gibi konularda destekler sağlayacağız. Bu yeni program ile KOBİ'lerimize 300 bin liraya kadar geri ödemesiz 700 bin liraya kadar da geri ödemeli destekler vereceğiz" ifadesini kullandı.

KOSGEB 4. KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri Kimlere Verildi?

Konuşmaların ardından ödül almaya hak kazanan 9 kategorinin birincileri, ödüllerini Başbakan Davutoğlu ile Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın elinden aldı.

“KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri” hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.kobivegirisimcilikodulleri.gov.tr web adresini ziyaret edebilir, Finalist olmaya hak kazanan 41 işletmenin hangi işletmeler olduğunu merak ediyorsanız buradaki haberimizi okuyabilirsiniz..

KOSGEB kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor