Küçük Ev Aletlerinin Yerli Lideri, Turquality Programı'na Dahil Oldu!

Küçük ev aletleri sektörünün lider markası Arzum, dünyadaki devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı olan Turquality Programı'na dahil oldu. Detaylar haberimizde..

Küçük ev aletleri sektörünün lider markası Arzum, dünyadaki devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı olan Turquality Programı'na dahil oldu. 2011 yılında, yine Turquality kapsamında yer alan Marka Destek Programı'na alınan Arzum, geçen 4 yılda yurt dışındaki ihracatını 10 kat artırarak, dünyanın 30 ülkesine ihracat gerçekleştirir hale geldi. Ulusal çapta markalaşma sürecini tamamlayan Arzum, dahil olduğu Turquality Programı ile global marka yolculuğunu emin adımlarla sürdürüyor.

Turquality Programı'na Dahil Olmak Gurur Verici

Turquality Programı hakkında değerlendirmede bulunan Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı; "Turquality programına dahil olabilmek için şirketin markalaşma sürecini tamamlaması gerekiyor. Bunun kontrolü için de bir ön inceleme çalışması yapılıyor. Eğer şirket gerekli olgunluk seviyesinde ise programa dahil olabiliyorsunuz, aksi halde olamıyorsunuz. Ön inceleme çalışmasında şirket stratejik planlama, marka yönetimi, tedarik zinciri yönetimi gibi 9 temel konu başlığı altında detaylı bir incelemeden geçiyor. 2011 yılında Marka Destek Programı'na dahil olurken de, 2015 yılında da, ön inceleme çalışmasında başarı elde etmiş olmak ve Turquality Programı'na dahil olmak şirketimiz için gurur verici." dedi.

Turquality Desteği ile Amerika Türk Kahvesini Keşfedecek

Turquality Programı'nın, uluslararası pazarlarda Türk Markası’nı ön plana çıkartmak için Ekonomi Bakanlığı'nca yürütüldüğünü ve küresel pazarda rekabet edebilecek markaların desteklendiği bir program olduğunu ifade eden Murat Kolbaşı "Arzum markası ile Marka Destek Programına dahil olduğumuz zamandan beri ihracatımızda, vizyon ve hedeflerimiz doğrultusunda, ciddi oranda artış meydana geldi. Hedefimiz, bu yükseliş trendini koruyarak, Arzum markasını bir dünya markası yapmak. Halen 30’a yakın ülkede satılmakta olan yeni Türk kahvesi makinemiz Arzum OKKA ile şimdiye kadar hiç bulunmadığımız Amerika kıtasını da hedefliyoruz. Turquality programı bu noktada bize önemli katkılar sağlayacak" diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl Turquality kapsamında 108 firmanın 119 markası, Marka Destek Programı kapsamında 61 firmanın 62 markası desteklendi. 2023 yılına kadar Turquality kapsamında 125 firmanın, marka destek programı kapsamında ise 50 firmanın desteklenmesi hedefleniyor.

Turquality Programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.turquality.com, Arzum
hakkında daha detaylı bilgi edinmek için ise www.arzum.com.tr web adreslerini ziyaret edebilirsiniz

Haberimizi Turquality Programı'ndan faydalanmak isteyen girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor