"Geleceğin Türkiyesi ve Girişimcilik" İstanbul Gedik Üniversitesi'nde Tartışıldı

İstanbul Gedik Üniversitesi Girişimcilik Kulübü tarafından 17 Aralıkta 2015 tarihinde İstanbul Gedik Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda "Geleceğin Türkiyesi ve Girişimcilik" konulu bir konferans düzenlendi. Detaylar haberimizde..

İstanbul Gedik Üniversitesi Girişimcilik Kulübü tarafından 17 Aralıkta 2015 tarihinde İstanbul Gedik Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda "Geleceğin Türkiyesi ve Girişimcilik" konulu bir konferans düzenlendi.

Siyaset ve iş dünyasının tanınmış simaları ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen konferansa 61. Hükümet Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Islak Mendilin Mucidi – Girişimci İş Adamı Ataman Özbay katıldı.

İstanbul Gedik Üniversitesi Girişimcilik Kulübü Başkanı Yusuf Hacıcaferoğlu ve Gedik Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Adnan Şişman’ın açılış konuşmalarıyla başlayan konferans 61. Hükümet Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın Türkiye’nin geleceği ve girişimcilik üzerine yaptığı konuşmalarla devam etti.

Suat Kılıç konuşmasında beyin gücü, bilimsel bilgi, ar-ge ve girişimciliğin Türkiye’nin kalkınmasında yüksek öneme sahip olduğunu söyledi. Ayrıca Türkiye’nin teknoloji üreten bir ülke olması gerektiğinin altını çizen Suat Kılıç bu noktada başarıyı yakalamakta Nobel Ödüllü Aziz Sancar örneğini vererek sıra dışı insan olabilmenin ve özgüvenle ilk adımı atabilmenin önemine değindi.

İş adamı Ataman Özbay ise öğrencilere kendi hayatından örnekler vererek, doğru kararların ve deneyimlerin hayatta başarılı olmanın temel anahtarları olduğunu belirterek en büyük tecrübelerin hayattaki karşılaşılan zorluklardan kazanıldığının altını çizdi.

Konferans öğrenci ve konuşmacıların soruları – cevapları sonrası plaket takdimi ile ile son buldu.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor